ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 31

Markuni lan kèju

Macaroni lan keju - uga diarani keju mac n ing AS, keju macaroni ing Inggris - yaiku salah sawijining panganan pasta macaroni sing dimasak lan saus keju, umume cheddar. Uga bisa nggabungake bahan-bahan liyane, kayata roti, daging lan sayuran. M ...

Nissan Grand Livina

Nissan Grand Livina ya iku mobil kulawarga kang diprodhuksi déning pabrikan Nissan. Grand Livina awal mlebu ing pasaran otomotif Indonesia ing taun 2007 déning Nissan Motor Indonesia. Kendaraan iki olèh atur sapala kang apik déning masarakat saén ...

Prau panumpes Jepang Hayate (1925)

Prau Hayate iku prau panumpes klas Kamikaze kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka pitu ing klas Kamikaze. Hayate kapernahaké rikala 11 Novèmber 1922 déning IHI Corporation; banjur ...

Segara Galiléa

Segara Galiléa utawa Tlaga Kinneret utawa Tlaga Tiberius, iku tlaga banyu tawa gedhé dhéwé ing Israèl, klilingé watara 53 km, dawané watara 21 km, lan ambané 13 km. Tlaga iki jembaré 166 km², lan kang paling jero watara 43 m. Dumunung ana ing ele ...

Tornado Moore 2013

Tornado Moore 2013 dumadi ing dina Senèn soré, 20 Mèi 2013, kanthi intènsitas EF4 lan kacepetan antarané 166 lan 200 mph nalika nerjang Moore, Oklahoma, Amérikah Sarékat, lan wewengkon saubengé. Musibah iki niwasaké sakora-orané 24 wong, kalebu 9 ...

Panah (paésan)

Panah kang dimaksud ning artikel iki ya iku paésan/rerenggan umah Jawa kang dhapuré kaya anak panah kang ana cacahé. Wujud jinis paésan iki nggambaraken stilisasi anak panah kang marani siji titik. Babagan kang ana paésan iki biasaé segi papat da ...

Balai Harta Peninggalan

Balai Harta Peninggalan utawi ingkang asring dipuncekak BHP inggih punika Unit pelaksana teknis instansi pamaréntah ingkang kanthi struktural mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Perdata, Direktorat Jenderal Administrasi Hukum Umum Kamentr ...

Sosis saos

Saos sosis punika tradisional Southern sarapan sajian ing Amerika Serikat. Sawise sosis daging babi sing wis mateng dienggo ing wajan lan dicopot, roux dibentuk nganggo glepung coklat ing sisa lemak. Susu lan bumbu, kaya ta uyah lan mrico, ditamb ...

JINGITIU

Jingitiu kuwi mulané kapracayaning masarakat Sabu sing manggon ing Nusa Tenggara Wétan. Mula, iki dudu agama, nanging kapracayaning masarakat. Jingitiu didadèkaké sawijining organisasi penghayat kapracayan dhateng Gusti Kang Maha Ésa wiwit Dirèkt ...

Prau dlajah Jepang Yūbari

Prau Yūbari iku prau dlajah ènthèng kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Yūbari ing Hokkaido, Jepang. Yūbari kapernahaké rikala 5 Juni 1922 ing Sasebo, Nagasaki déning Astrag ...

Salad caprese

Salad Caprese minangka salad Italia sederhana, digawe saka irisan mozzarella seger, tomat, lan kemangi manis, dibumbui karo uyah lan minyak zaitun, sok-sok dipasang karo arugula. Biasane disusun ing piring nalika latihan restoran. Kaya pizza Marg ...

Serradura

Serradura, uga dikenal minangka puding serbuk gergaji, utawa puding Macau, minangka panganan cuci mulut sing terkenal ing Portugis, misuwur ing Portugal lan Macau, sing nuduhake pandangan sing dilapis kanthi kombinasi sederhana krim sing dikocok ...

Sepur Argo Wilis

Sepur Argo Wilis minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif sing dilakokno dening PT Kereta Api Indonesia kanggo ngladeni Jalur Gambir-Surabaya nyabrang liwat Bandung-Yogyakarta lan kosok balene. sepur kang wiwit operasi tanggal 8 November ...

Kabiskopan Ruy Barbosa

Kabiskopan Ruy Barbosa yaiku kabiskopan sing ana ing kutha Ruy Barbosa, Bahia, provinsi grejawi Feira de Santana, Brazil.

Nokia 5210

Nokia 5210 yaiku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 1 taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105.5 x 47.5 x 22.5 mm déné boboté 92 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana ga ...

Ericsson GF 388

Ericsson GF 388 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1995, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 23 mm déné boboté 170 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakte ...

Ericsson GH 388

Ericsson GH 388 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Ericsson. Sèri iki kawanuhaké ing taun 1995, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 130 x 49 x 23 mm déné boboté 170 gram. Layaré alfanumerik kanthi résolusi 3 x 12 karakte ...

Roti gulung

A gulungan roti iku sawijining olahan jinis cilik, biasane bunder utawa oblong saka roti dadi iringan meal. Gulung bisa disajikake lan dipangan kanthi lengkap utawa dipotong kanthi transversibel lan disandangi isi ing antarane rong bageyan kasebu ...

BA CityFlyer

BA CityFlyer ya iku maskapé pamaburan anak perusahaan kang diduwèni kanthi penuh déning British Airways kang basisé ing Didsbury, Manchester, Inggris. Maskapé iki ngoperasikaké layanan penerbangan domestik lan Éropah saka Papan Anggegana London C ...

Panasonic GD93

Panasonic GD93 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2000, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 120 x 45 x 16.4 mm déné boboté 80 gram. Layaré monokrom. Panasonic GD93 dipirantèni kodh ...

Motorola E360

Motorola E360 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Motorola. Sèri iki kawanuhaké ing Oktober taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 115 x 44 x 20 mm déné boboté 85 gram. Layaré CSTN, 4096 werna kanthi résolusi 128 ...

Nokia 801T

Nokia 801T ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Dhésèmber taun 2011, wiwit dipasaraké Sèptèmber taun 2012 lan duwé ukuran 125.2 x 65 x 12.8 mm déné boboté 170 gram. Layaré TFT capacitive touchscree ...

Nokia 3610

Nokia 3610 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2002, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 105 x 45 x 22 mm déné boboté 92 gram. Layaré Backlit full graphics kanthi résolusi 96 x 65 pikse ...

Daging abang

Ing gastronomi, daging abang umume abang nalika mentah lan warna peteng sawise mateng, beda karo daging putih, sing warnane pucat sadurunge lan sawise masak. Ing istilah kuliner, mung daging saka mamalia utawa manuk sing diklasifikasikake dadi ab ...

Samaratungga

Sri Maharaja Samarotungga utawi ingkang asring dipunserat kanthi seratan Samaratungga inggih punika raja saking Karajan Medang saking Wangsa Syailendra ingkang jumeneng nata ing taun 792-835. Nalika jumeneng natanipun, Samaratungga langkung nenge ...

Roti isi cumi-cumi

Sandwich cumi-cumi utawa bocadillo de calamares ing basa Spanyol, minangka spesialisasi kuliner sing umum banget ing Spanyol sing kalebu cumi - cumi sing diobong ing glepung lan digoreng minyak sing biasane zaitun, utawa versi sing luwih canggih ...

Gỏi cuốn

Gỏi cuốn, Gulungan musim semi Vietnam, gulungan musim semi seger, gulung musim semi, utawa gulungan kertas beras, yaiku panganan Vietnam tradisional kanthi isèn daging babi, urang, sayuran, bún, lan bahan-bahan liyané sing dibungkus ing Vietnam b ...

Esqueixada

Esqueixada minangka sajian tradisional Catalan, salad cod uyah, tomat, bawang, minyak zaitun lan cuka, uyah, lan kadang-kadang hiasan zaitun utawa endhog rebus. Resep khusus beda-beda, sawetara kalebu bahan kayata eggplant lan lada. Esqueixada mi ...

Banyu tétés

Banyu tétés iku tegesé banyu kang nétes. Rupa paésan iki nggambarnang banyu udan kang mudun bebarengan sing genténg. Paésan iki diwujudnang nganggo gorésan-gorésan warna emas kang akéhé loro nganto papat sing dhuwur ning isor. Paésan banyu tétés ...

Pakan kucing

Pakan kucing iku pangan mligi sing diwenenhaké lan dipangan déning kucing lokal. Pangan kucing kudu nduwéni kabutuhan gizi sing dibutuhaké déning kucing, ya iku panganan sing akeh ngandut vitamin lan asem amino. Panganan sing ngandut asem amino t ...

Biltong

Biltong inggih punika tetedhan ingkang wujud daging garing mawi bumbu ingkang asalipun saking Afrika Kidul. Tetedhan punika saged dipundamel saking manéka jinis daging kados ta: daging sapi, daging asil saking buruan utawi manuk unta saking peter ...

Lakror

Lakror minangka salah sawijining jinis olahan sajian pie Albania tradisional lan umum ing Albania digawe kanthi macem-macem isi sing kalebu macem-macem sayuran utawa daging. Lakror digandhengake utamane karo Korçe lan wilayah sekitare lan diangge ...

Ryan Donk

Ryan Henk Donk inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional Walanda ingkang main minangka glandhang ing klub Turki Galatasaray. Piyambakipun ugi saged main minangka bék tengah.

Prau panumpes Jepang Nenohi (1932)

Prau Nenohi iku prau panumpes klas Hatsuharu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka loro ing klas Hatsuharu. Nenohi kapernahaké rikala 5 Dhésèmber 1931 déning Uraga Dock Company; ba ...

Cwenthryth

Cwenthryth yaiku putri saka Mercia, karajan Anglo-Saxon ing tengah Inggris, sing urip ing awal abad ka-9. Dheweke putri saka Coenwulf Mercia lan adhi wadon saka Saint Cenelm. Sasampunipun Coenwulf séda, putranipun séda nalika perang nglawan Welsh ...

Candhi Sawentar

Candhi Sawentar iku mapan ana ing Désa Sawentar. Désa iki kalebu ing Kacamatan Kanigara, Kabupatèn Blitar. kalampahan kanthi sistem pamaréntahan, kabèh manajemen lan tanggung jawab kanggo nglestarèkaké Candhi Sawentar lan lingkungane ana ing pama ...

Prau dlajah Jepang Noshiro

Prau Noshiro iku prau dlajah ènthèng klas Agano kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Aran prau iki saka jenengé Kali Noshiro ing Préfèktur Akita, Jepang. Noshiro kapernahaké rikala 4 Sèptèmber 1941 ing Yoko ...

Sepur Parahyangan

250px|thumb| Sepur Parahyangan sadurungé dadi Argo Parahyangan Sepur Parahyangan inggih punika sepur klas bisnis lan eksekutip ingkang dipunopèrasiakén PT Kereta Api Indonesia ing Jawi ing warsa 1971-2010 jurusan Bandung -Jakarta, tindak lan kond ...

Strawberry delight

Kesenengan Stroberi yaiku salad panganan cuci mulut sing ditemokake ing Amerika Serikat, utamane ing wilayah kidul lan liyane ing Minnesota. Kesenengan Stroberi digawe saka susu, topping whipped, krim cream, strawberry lan strawberry gelatin ing ...

Damian Salas

Damian Salas yaiku pemain poker Argentina saka Chascomús. Piyambakipun menangaken Acara Utama Poker Seri Dunia ing taun 2020, dadi wong kaping pisanan saka Argentina sing menang juara dunia poker lan wong nomer loro saka Amerika Kidul. Sing menan ...

Siemens U10

Siemens U10 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Siemens. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 154 x 55 x 29 mm déné boboté 184 gram. Layaré TFT, 4096 werna kanthi résolusi 176 x 220 pikse ...

Nastar

Bahan: Susu bubuk 1 sdm Vanili bubuk 1/4 sdt Gula alus, kira-kira 50 gram Trigu 350 gram Mentega 200 gram Sele nanas Maizena 1 sdm Endhog 2, dijupuk kuninge baé Bahan kanggo ngolesi nastar keju: Endhog 1, dijupuk kuninge baé Banyu putih, kira-kir ...

Panasonic GD35

Panasonic GD35 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Panasonic. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2001, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 120 x 46 x 20 mm déné boboté 109 gram. Layaré monokrom. Kanggo sesukan, uga ana game cac ...

Anbang

Anbang atau Anchae kang ateges kamar pérangan jero ya iku sawijining ruwangan kang ana ing omah tradhisional Koréa kang digunakaké déning bojo wadon saka sewijining kang duwé omah. Bojo nggunakaké anbang kanggo beraktivitas saben dinane. Wong liy ...

Sony Ericsson Xperia Play

Sony Ericsson Xperia Play ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing Fèbruari taun 2011, wiwit dipasaraké Maret taun 2011 wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 119 x 62 x 16 mm déné boboté 175 gram. L ...

Greg Nwokolo

Gregory Junior Nwokolo punika salah satunggaling juru main bal-balan Indonésia ingkang asalipun saking nagara Nigeria. Greg Nwokolo naté main wonten ing Persija Jakarta nalika Liga Indonesia taun 2010/2011. Sanajan naté ribut saha pikantuk cap in ...

Roti isi babi, endhog lan kèju

Sandwich daging babi, endhog lan keju minangka roti lapis sarapan sing populer ing Amerika Serikat lan Kanada. Kang digawe karo daging babi, endhog, keju lan roti, kang bisa buttered lan panggang. Akeh sandwich sing padha, ngganti produk daging s ...

Gunung Kemukus

Gunung Kemukus utawa makam Pangéran Samudra ya iku salah siji papan wisata kang mapan ing kutha Sragèn, Jawa Tengah, désa Pendhem. kacamatan Sumberlawang. Bisane dijenengi Gunung Kemukus amarga dicaritakna manawa ing sakdhuwure makam Pangeran Sam ...

Proton Iriz

Proton Iriz yaiku salah sawijining jinis mobil saka prodhusèn mobil Malaysia sing jenengé Proton. Mobil iki dibabaraké déning perdana mentri Malaysia Najib Razak tanggal 24 Sèptember 2014 ing Kutha Proton Malaysia. Jinis mobil iki yaiku mobil law ...

Darmin

Darmin lair ing Banyumas 19 Juli 1945, ya iku pènsiunan guru kang manggon ana ing Désa Kalisalak, Kacamatan Kebasen, Kabupatén Banyumas, Jawa Tengah. Darmin kang miwiti urip bebrayan masarakat kanggo ngurangi angka pati ibu lan bayi ing désané. S ...