ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 6

Kupatan

Kupatan ya iku salah sawijiné tradisi ing laladan pasisir Jepara. Kupatan dilaksanaaké ing tanggal 8 wulan Syawal utawa seminggu sawisé Idul Fitri. Masarakat Jepara uga diarani bada lomban. Kupatan iku pelaksanaan Ngelarung endhas kebo marang ten ...

Keben

Wit keben ana uga kang nyebut wit butun utawa butung. Wit iki thukul ing pasisir-pasisir laladan tropika, lan ing Jawa asring banget sinebut putat segara. Wohé kumampul ing banyu, saéngga kasebar kanthi amba marang akèh pulo lan pasisir. Dhuwur t ...

Susuh manuk panganan segara

Birdnest panganan laut minangka panganan khas Tionghoa sing umum ditemokake ing Hong Kong, China lan umume restoran Chinatown ing luar negeri. Uga ditemokake ing masakan Kanton. Biasane diklasifikasikake minangka sajian tengah nganti dhuwur guman ...

Endhog wesi

Endhog wesi minangka versi khusus endhog kedele, cemilan saka Taiwan. Dheweke dianggep minangka panganan enak lan asale ing Distrik Tamsui Kutha New Taipei. Iki kalebu endhog cilik sing wis bola-bali diresiki ing campuran rempah-rempah lan garing ...

Reca Liberty

Liberty Enlightening the World, kondhang minangka Statue of Liberty utawa Reca Liberty, iku sawijining reca ukuran raseksa sing dumunung ing Pulo Liberty, ing sungapan Kali Hudson ing New York Harbor, Amérikah Sarékat. Reca iki bebungah saka Pran ...

Taos Pueblo

Taos Pueblo iku yasan kampung kuna pueblo kang duwé Taos kanthi sing ndunungi asli saka Amérika. Wiwit dipanggoni 1000 taun kapungkur kang dumunung ing kurang luwih 1 mil lor kutha modern Taos, New Mexico, Amérikah Sarékat.Taos Pueblo misuwur kan ...

Cayenne

Cayenne iku ibu kutha saka Guyana Prancis, lan wilayah jaban rangkah lan departemen saka Prancis dumunung ing Amérika Kidul. Kutha iki dununge ana ing bekas pulau ing tutuk Kali Cayenne ing pesisir Atlantik. Motto kutha kasebut yaiku "subur aurum ...

Gruyère

Cithakan:Infobox Cheese Gruyère ya iku keju kanti tekstur atos kang digawé saka susu sapi mentah saka laladan Gruyère ing Swiss. Keju Gruyère dijenenggi jumbuh karo désa panggonan keju iki pertama kali digawé. Kulit keju iki kanti keriput lan war ...

Allamanda cathartica

Allamanda cathartica ya iku tuwuhan hias kang racaké diarani kembang alamanda lan uga kerep diarani kembang trompet emas, kembang lonceng kuning, utawa kembang buttercup. Kembang alamanda asalé saka laladan Amérika Tengah lan KIdul lan akèh tinem ...

Mrica lolot

Mrica lolot, karuk utawa kadhuk ya iku tuwuhan kulawarga Piperaceae lan dibudidaya ing Asia Kidul-wétan. Godhonqé asring kaliru karo godhong suruh, nanging rasa lan ukurane luwih cilik. Jinis Piper lolot dianggep dadi spèsies sing padha karo Pipe ...

Sénggot

Sénggot ya iku arané piranti kanggo njupuk banyu saka sumur utawa kali. Sénggot wus digunakaké déning wong Mesir kuna, kanggo njupuk banyu saka kali Nil. Piranti iki isih digunakaké ing pirapira tlatah ing Afrika lan Asia. Malah ing India isih um ...

Basa Ban

Basa Ban ya iku klumpukan basawangsa Cina kang kocap dening 30 yuta wong ing Propinsi Hogkyen lan para tedhakturune ana ing tanjung Leycow lan Haynan sarta ing Taywan. Jeneng iki dumadi saka jeneng kali Ban ing Hogkyen kang uga dumadi jeneng ceka ...

Olahan Manipuri

Masakan Manipuri nuduhake masakan Manipur, sawijining negara bagian India sisih lor- wétan. Panganan saben dinane adhedhasar nasi, kanthi lawuh sayuran, iwak lan daging. Panganan biasane duwe rebusan sayuran sing diarani ensaang utawa athongba, d ...

Maraton Beijing

Maraton Internasional beijing ya ikumaraton taunan jarak 42.195 km diadake ing bulan Oktober ing Beijing, Cina. Perlombaan kang awalan diadake taun 1981 lan diselenggaraake saben taun. Perlombaan dimulai ing Lapangan Tiananmen nganti National Oly ...

Wanita lan udud

Rokok utawa udud minangka kebiasaan ing masarakat sing asring ditemokake ing urip saben dinane, ing macem-macem papan lan kalodhangan.Sumelep ngrokok minangka kegiyatan ngobong rokok, nyedhot banjur ngrokok kumelun. Rokok minangka salah sawijinin ...

Kassel

Kassel ya iku kutha paling gedhé ing Hessen pérangan lor, Jerman. Kassel ana ing Kali Fulda, salah siji kali kang awujud Kali Weser. Kutha iki dadi kutha krajan Regierungsbezirk Kassel lan uga distrik kang jenenge padha. Awit taun 1971, Kassel wi ...

Fallujah

Fallujah iku sawijining kutha ing Provinsi Al Anbar, sawijining provinsi ing Irak, kang pernahé udakara 69 kilometers sakulone kutha Baghdad ing Kali Éfrat. Fallujah wis ana awit jaman Babilonia lan minangka papané panggon sekolah wong Yahudi. Ku ...

A-10 Thunderbolt II

A-10/OA-10 Thunderbolt II, wujud motor mabur Angkatan Udara AS pisanan kang dirancang kanggo panjurung udara cepak karo prajurit darat. Deweké wujud salah sijiné pesawat jet prasaja, efektif lan daya-selamat dhuwur, kanti kursi tunggal, mesin-gan ...

Alster

Alster ya iku anak kali saka kali Elbe kang dumunung ing Jerman Lor. Alster ngliwati kutha Henstedt-Ulzburg, Schleswig-Holstein, nganti tekan Elbe ing tlatah Hamburg. Ing Hamburg, kali Alster dibendung. Ing Hamburg Alster kapérang dadi loro kang ...

Sop warigaluh

Sup nelayan utawa halászlé minangka sup iwak adhedhasar empuk paprika sing pedhes. Masakan khas Hungaria, yaiku masakan panas abang sing disiapake kanthi paprika panas lan iwak mas utawa iwak kali campuran. Asale saka Dataran Pannonian, utamane w ...

Plabuhan

Plabuhan yaiku fasilitas kang nan ing pinggir samudra, kali, utawa tlaga kanggo sandhar kapal lan mindhahaké barang kargo lan penumpang. Plabuhan racaké duwé piranti-piranti kang dirancang mligi kanggo ngamot lan mbongkar momotan kapal-kapal sing ...

Roti lapis utek goreng

Roti lapis utek goreng yaiku roti lapis utawa sandwich sing umume disajikake minangka utek sapi sing diiris ing roti lapis. Gorengan utek irisan tipis kanggo roti panggang putih dadi panganan populer ing menu ing St. Louis, Missouri, sawise tuwuh ...

Camu-camu

C amu camu, camucamu, cacari, utawa camocamo, duwe jeneng elmiyah Myrciaria dubia minangka wit cilik sing subur ing alas Amazon ing Peru lan Brasil, sing tuwuh nganti 3–5 m lan metokake woh-wohan kaya ceri abang. Iki minangka sedulur sing cedhak ...

Jeow bong

Jeow Bong utawa Jaew Bong uga diarani saos cabai Luang Prabang yaiku tempel cabai Lao sing legi lan gurih sing asale saka Luang Prabang, Laos. Jeow Bong digawe karo cabai, galangal, papak, saos iwak lan bahan liyane sing umume ditemokake ing Laos ...

Sfinks Agung Giza

Sfinks Agung Giza ya iku réca sfinks gédhe sing wujudé separo manungsa lan separo singa sing ana ing Mesir, ing Dataran Giza, pinggir kulon Kali Nil, cerak Kairo saiki.Sfinks Agung Giza iku patung gedhé dhéwé ing dunya sing digawé saka watu siji ...

Gondola angkat

Cithakan:Infobox product Angkat gondola minangka salah sawijining jinis piranti transportasi kabel lan jinis angkat udara sing didhukung lan didorong dening kabel saka ndhuwur. Iki kalebu puteran kabel baja sing dipasang ing antarane rong stasiun ...

Wewengkon ing Uzbèkistan

Uzbèkistan kapérang ing 12 wewengkon, 1 républik otonom, lan 1 kutha swatantra. Jeneng-jeneng panggonan mau kapacak ing ngisor iki nganggo basa Uzbèk. Salongé duwé rupa-rupa éjaan. Saben wewengkon kapantha ing 160 dhistrik.

Wong Tivertsi

Wong Tivertsi, ya iku sawijining golonganing warga Slavik Wétan kang kawitan kang ndunungi wewengkon palemahan sachedaké Dniester. Uga ndunungi Danube pérangan ngisor, kang ana ing Ukraina Kulon jaman saiki lan Moldova, uga bokmenawa ana ing Rume ...

Pandan

Pandhan kang paling akèh urip ing pasisir iku jinis Pandanus tectorius. Saka familia Pandanaceae, spésies kang duwé variétas kan akèh banget. Variétas kang urip alasan ing pasisir, segara, lumrahé kang duwé oyot tunjang. Oyoté iku urip kanthi lur ...

Luó hàn guǒ

Siraitia grosvenorii, uga dikenal minangka monkfruit utawa luohan guo, punika herbaceous perennial Vine saka kulawarga gourd, Cucurbitaceae. Iki asale saka China kidul lan Thailand sisih lor. Tanduran iki diolah nganggo ekstrak buah, diarani mogr ...

Gondhang (wit)

Gondhang ya iku tuwuhan kang sumebar ing laladan tropis ya iku ing Asia lan kapuloan Pasifik tekan Australia. Wit gondhang isih seduluran karo wit ringin.

Bokor, Rangsang Kulon, Meranti

Désa Bokor Kacamatan Rangsang Kulon ing Kabupatèn Kapuloan Meranti, Provinsi Riau. Dumunung ing titik koordinat 1”02’50.05 LU lan 102”45’26.25 BT. Masyarakaté dumunung saka 3.441 wong, kapérang dadi 1146 lanang lan 569 wadon uga 1726 bocah cilik. ...

Ongol-ongol

Ongol-Ongol inggih punika salah satunggaling jajanan tradhisional ingkang wonten ing wewengkon Jawa Kulon, Indonesia. Bahan ingkang dipunginakaken kanggé damel ongol-ongol inggih punika glepung sagu aren garing minangka bahan ingkang utama, toya, ...

Ful medames

Medames ful, utawa mung fūl, minangka rebusan kacang-kacangan masak fava sing disajeni karo lenga sayur, cumin, lan opsional karo peterseli, bawang putih, bawang, jus lemon, cabai lan janganan, ramuan lan rempah-rempah liyane bahan-bahan Iki ka ...

Brussels Airlines

Brussels Airlines wujud maskapé penerbangan nasional Bèlgi kang basis ing Papan Anggegana Brussels, Bèlgi. Maskapé iki ngoperasikaké jaringan penerbangan tumuju 50 destinasi ing 20 nagara, kalebu penerbangan jarak adoh tumuju Afrika Timur, Tengah ...

Virgin Atlantic Airways

Virgin Atlantic Airways Limited ya iku salah sijiné maskapé pamaburan Inggris kang diduweni déning Virgin Group duwene Sir Richard Branson lan Singapore Airlines. Kantor pusaté di Crawley, West Sussex, Inggris, cepak Papan Anggegana London Gatwic ...

Caribbean Airlines

Caribbean Airlines Limited, oprasi minangka Caribbean Airlines ya iku maskapé penerbangan nasional saka Trinidad lan Tobago. Maskapé iki uga dadi maskapé penerbangan nasional kanggo Jamaika lumantar anak perusahaané, Caribbean Airlines-Air Jamaic ...

Awdal

Awdal iku laladan sing mapan ing pérangan lor Somalia. Kutha krajané ya iku Borame. Awdal wewatesan karo Ethiopia, Djibouti, Woqooyi Galbeed lan Lempongan Aden. Awdal iku saka lima laladan Républik Somaliland biyèn Somaliland Britania kang kadhau ...

Taif

Ta’if ya iku kutha ing Provinsi Mekkah, Arab Saudi kang dunungé ing dhedhuwuran 1.700 m ing pèrèng Pagunungan Sarawat. Kutha iki kang ndunungi 521.273 kang ndunungi. Saben mangsa benthér, Pamaréntahan Saudi kutha Riyadh pindhah maring Taif. Kutha ...

Saleeg

Saleeg yaiku panganan sega putih, dimasak nganggo duduh kaldu lan susu. Asale saka wilayah Hejaz ing sisih kulon Arab Saudi, sing umume diarani panganan nasional ing wilayah kasebut. Panganan kasebut misuwur banget ing kutha Taif. Saleeg asale sa ...

Olahan Belgia

Masakan Belgia sacara wiyar beda-beda kanthi variasi regional sing signifikan uga nggambarake masakan Prancis, Jerman lan Walanda sing ana ing tetanggan. Kadhangkala diarani panganan Belgia disajikake kanthi jumlah masakan Jerman nanging kanthi k ...

Merveilleux

Merveilleux minangka kue cilik sing asale saka Belgia lan saiki ditemokake ing Prancis lan sawetara kutha AS. Iki kalebu roti isi rong meringue ringan sing dilas karo krim kocok sing wis ditutupi krim kocok lan dibungkus nganggo serutan coklat. C ...

Anggur Mèi

Anggur Mei, uga dikenal kanthi jeneng Maitrank, Maiwein, Maibowle lan Waldmeisterbowle, minangka jeneng minuman Jerman sing nggunakake anggur aromatisasi minangka basis. Anggur Mei disajekake ing musim semi, kanthi adat nalika preinan Dina Mei. D ...

Sumur pompa tangan

Pumps tangan sing dilakokno manual Pumps ; dheweke nggunakake kekuwatan manungsa lan kauntungan mekanik kanggo mindhah cairan utawa hawa saka sak papan menyang papan liyane. Dheweke digunakake ing kabeh negara ing saindenging jagad kanggo macem-m ...

Sachsen

Nagara Bebas Sachsen iku siji praja Jèrman sing ana ing sisih wétan. Nagara pérangan iki duwé wiyar wewengkon 18.338 km² lan padunung 4.327.000 jiwa. Ibukutané ya iku Dresden.

Olahan Bavaria

Masakan Bavaria minangka gaya masak saka Bavaria, Jerman. Masakan Bavaria kalebu akeh daging lan masakan Knödel, lan asring nggunakake glepung. Amarga kahanan pedesaan lan iklim sing adhem, mung tanduran kayata bit lan kentang sing apik ing Bavar ...

Rompope

Rompope iku sawijining eggnog ngombe -like digawe karo endhog, susu, lan vanilla panambah rasa. Kuning endhog menehi warna kuning kanggo wedang sing diemulsi. Iku ngombe tradisional dikenal minangka kuwi ing Honduras, Costa Rica, Ecuador, Nicarag ...

Akara

Àkàrà yaiku jinis gorengan sing digawé saka cowpeas. Iki ditemokake ing saindenging masakan Afrika Barat lan Brasil. Panganan kasebut biasane ditemokake ing negara bagian wétan Brasil ing Bahia, utamane ing kutha Salvador. Acarajé dadi sesuguh in ...

Pachamanca

Pachamanca minangka panganan tradisional Peru sing dipanggang kanthi dibantu watu panas. Oven gandum dikenal minangka huatia. Umume digawe saka, domba, daging domba, alpaca, llama, guanaco, vicuna, daging babi, daging sapi, daging pitik, utawa gu ...

Provinsi Manus

Provinsi Manus ya iku provinsi paling cilik ing Papua Nugini kang tanahe ambané 2.100 km², nanging kanthi punjul 220.000 km² banyu. Kutha krajan provinsi iki Lorengau lan total populasine 60.485. Provinsi iki kapérang saka KapuloanAdmiralty golon ...