ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 61

Kali Pabelan

Kali Pabelan punika wonten Kabupatèn Magelang. sumber toyanipun saking Gunung Merapi. Wonten kali Pabelan panjenengan saged nemoaken grujugan ingkang pemandangane saé sanget, grujugan punika mau kedung kayang. Grujugan punika wonten kacamatan Saw ...

Maling Kenthiri

Maling Kenthiri iku tokoh ing tlatah Kabupatèn Blora lan saubengé, kang pasareané dumunung ing désa Kawèngan, kacamatan Jepon, kabupatèn Blora, putra Kyai Ageng Pancuran, seneng karo Dewi Sirep, putrine Mbok Randha Suganti saka Sapetik, Sulang Re ...

Désa Adat Panglipuran

Désa Adat Panglipuran yå iku salah sawijining obyèk wisåtå kang nduwéni têpå slirå kang dhuwur marang papan sakiwå têngêné, utåwå èkowisåtå kanthi basis rakyat. Déså Adat Panglipuran manggon ånå ing Kabupaten Bangli, kanthi jembar kurang luwih 11 ...

Upacara Manuak

Upacara Manuak inggih punika salah satunggalipun upacara tradhisional tiyang Kubu désa Jantang Manggeris saking daerah Jambi. Tembung Manuak punika boten saged dipuntegesi kanthi cetha, nanging saged dipuntegesi manjataken doa tumuju Ingkang Maha ...

Malifut, Halmahera Lor

Malifut iku kacamatan ing kabupatèn Halmahera Lor, propinsi Maluku Lor, Indonésia. Désa-désa ing kacamatan iki antarané:

Pusat Rehabilitasi Kamentrian Pertahanan Indonesia

Pusat Rehabilitasi Kamentrian Pertahanan Indonesia utawi ingkang asring dipuncekak Pusrehab Kemhan inggih punika unsur pelaksanan tartamtu ingkang mapan wonten ing Kamentrian Pertahanan Indonesia. Pusrehab Kemhan gadhah tugas kanggé nindakaken pe ...

Bodeh (tuwuhan)

Bodeh ya iku sawijining tuwuhan kang cukul ana ing Jawa. Tuwuhan kang dijenengi bodeh ing Jawa ana telu. Saka hasil panalitèn K. Heyne ing buku Tumbuhan Berguna Indonesia I-IV, telu-teluné ya iku: bodeh, bodeh, lan bodeh. Bodeh Piper attenuatum l ...

Meuseukat

Meuseukat inggih punika dhaharan khas Acèh ingkang setunggal jinis kadosdéné dodol amargi gadhah tèkstur ingkang lembut lan ugi raosipun ingkang legi. Raos legi punika pikantuk saking woh nanas ingkang dipun-ginakaken nalika damel kuwé punika sat ...

Pasenatken

Pasenatken yaiku salah sawijining tradhisi masarakat Etnis Alas kang ana ing Kabupaten Aceh Tenggara Provinsi Acèh. Tradhisi iki uga diarani Sunat Rasul. Miturut adat kang ana ing masarakat Alas, sadurungé acara iki dianakaké kulawarga saka bocah ...

Keukarah

Keukarah utawi karah inggih punika satunggaling dhaharan ingkang dipundamel saking campuran glepung lan santen ingkang dipundamel wujudipun kadosdéné lembing kanthi ukuran kirang langkung setunggal tlapak astanipun priyantun diwasa. Dhaharan puni ...

Geunteut

Geunteut ya iku sebutan saka masyarakat ing Provinsi Aceh kanggo jenengi makhluk kang ora ketok ing jaman bien kang dipercaya ana ing sajroning masyarakat tradhisional Acèh. Geunteut jinis makhluk kang ora ketok awujud dhemit ireng kang dhuwur ba ...

Brachiosaurus

Brachiosaurus ya iku jinis dinosaurus sauropoda saka jaman Jurassik kang tinemu ing laladan Amerika Lor. Brachiosaurus iki sepisanan dijlèntrèhaké déning Elmer S. Riggs ing taun 1903 saka fosil sing tinemu ing Grand River Canyon ing Colorado sisi ...

Spectrum Holobyte

Spectrum Holobyte, Inc. iku sawijining badan usaha sing mbabar dolanan sing tau ana. Badan usaha iki diadegaké ing taun 1983 ing Boulder, Colorado déning Jeff Sauter, Phil Adam and Mike Franklin. Spectrum Holobyte misuwur déning dolanan simulasin ...

Scaccia

Scaccia utawa scacciata minangka olahan arupa roti datar sing diiseni ing masakan Sisilia. Scaccia digawe nganggo adonan persegi panjang sing tipis banget, dilipat dhewe telu utawa kaping papat. Bisa diisi karo macem-macem bahan, variasi sing luw ...

Huli-huli pitik

Ayam Huli-huli minangka sajian pitik panggang ing masakan Hawaii, disiapake kanthi cara ngombe pitik liwat kayu mesquite, lan dipanggang nganggo saos huli-huli sing legi.

Scrapple

Scrapple, uga dikenal kanthi jeneng Walanda Pennsylvania Pannhaas utawa "pan kelinci", umume minangka daging babi lan rajangan trabasan sing dikombinasikake karo tepung jagung lan gandum, asring tepung soba, lan rempah-rempah. Jamur dibentuk dadi ...

Babi gulung

Gulung babi minangka salah sawijining jinis panganan daging olahan adhedhasar daging babi sing umume kasedhiya ing New Jersey, Delaware, lan bagean ing New York, Pennsylvania lan Maryland. Iki digawe ing taun 1856 dening John Taylor saka Hamilton ...

Roti isi tapel jaran

Kuda kasebut minangka sandwich kanthi pasuryan mbukak sing asale saka Springfield, Illinois, Amerika Serikat. Iki kalebu roti panggang irisan kenthel, patur hamburger, saus keju, lan kentang goreng .Ora umum kanggo ngganti daging liyane kanggo ha ...

Daging sapi Itali

Daging sapi Italia minangka sandwich, sing asale saka Chicago, sing digawe saka irisan daging sapi panggang sing wis wangi, disiram lan disajekake au jus ing gulung gaya Italia sing dawa. Sejarah sandwich diwiwiti wiwit taun 1930-an. Roti kasebut ...

Hot link (sosis)

Pranala panas, uga diarani "tautan abang," minangka jinis sosis sing asring ana gandhengane karo masakan Amerika Selatan, sing umume ditampilake minangka bagean saka barbeku, panganan jiwa, lan Cajun lan masakan Louisiana Creole. Kadhangkala uga ...

Bun hot dog

Bun hot dog minangka jinis bun alus sing dibentuk khusus kanggo ngemot asu panas utawa sosis liyane. Bun ngidini para sing mangan ngonsumsi asu panas tanpa tangane dibakar. Bun muatan samping umum dienggo ing Amerika Serikat, lan roti asu gaya In ...

Ginataang mais

Ginataang mais punika Filipino manis jagung lan beras gruel. Uga dikenal kanthi sebutan lugaw na mais. Yaiku jinis panganan cuci mulut lugaw lan ginataan. Bisa dipangan anget nalika wulan adhem, nanging bisa uga dipangan adhem nalika musim panas. ...

Jibarito

The jibarito, punika sandwich digawe karo flattened, goreng ijo plantains tinimbang roti, papak -flavored mayonnaise, lan Isi sing biasane kalebu meat, keju, Lettuce lan tomat. Jibarito asli duwe isi steak, lan tetep dadi macem-macem jinis biasa, ...

Lombok Cincinnati

Cili cincinnati yaiku saus daging sing dibumbui Mediterania sing digunakake kanggo nutupi spaghetti utawa asu panas ; kaloro panganan kasebut dikembangake dening restaurateurs imigran Makedonia ing taun 1920-an. Ing 2013, Smithsonian milih salah ...

Panggang campur

Mixiote Churrasco, biasane nampilake macem-macem potongan daging pitik lan daging sapi, utamane jantung pitik lan picanha tutup rump. Schlachteplatte - sajian panggang campuran Jerman Barbekyu Mongolia Panggangan campuran Yerusalem Meorav Yerusha ...

Panggang

Grilling minangka salah sawijining jinis masak sing nyakup panas garing sing ditrapake ing permukaan panganan, umume saka ndhuwur, ngisor utawa saka sisih. Panggang biasane kalebu panas sing langsung, sumringah, lan cenderung digunakake kanggo ma ...

Pai wulan

Pie bulan, gaya karo MoonPie, minangka gula-gula Amerika, misuwur ing saindenging Amerika Serikat, sing kalebu rong cookie graham bunder, kanthi isi marshmallow ing tengah, dicelupake karo lapisan rasa. Cemilan kasebut asring digandhengake karo m ...

Panganan laut godhog

Godhok laut minangka istilah umum kanggo macem-macem jinis acara sosial ing endi kerang, yaiku banyu asin utawa banyu tawar, minangka elemen utama. Variasi regional ndhikte jinis panganan laut, iringan lan lauk, lan teknik persiyapan. Ing sawetar ...

Olahan Cajun

Masakan cajun, minangka gaya masak sing digawe dening Cajun - Acadians sing dibuwang saka Acadia menyang Louisiana ing abad kaping 18 lan nggabungake teknik masak Afrika Barat, Prancis lan Spanyol menyang masakan asline. Masakan cajun kadang diar ...

Pitik kaléng bir

Ayam bir bisa uga dikenal minangka panganan pitik panggang lan cara panggangan ora langsung nggunakake komplong bir sing wis kebak sebagian sing dilebokake ing pitik. growong sadurunge masak. Proses kasebut dimaksudake kanggo nambah kelembapan in ...

Bumbu campur

Bumbon campur sing campuran rempah-rempah utawa Jamu. Nalika kombinasi ramuan utawa rempah-rempah tartamtu diarani resep, luwih becik dicampur bahan kasebut sadurunge. Campuran kaya ta bubuk cabai, bubuk kari, herbes de Provence, uyah bawang puti ...

Pudhing roti

Panggang roti minangka panganan cuci mulut adhedhasar panganan sing misuwur ing pirang-pirang negara, digawe nganggo roti basi lan susu utawa krim, umume ngemot endhog, wujud lemak kaya ta minyak, mentega utawa suet, lan gumantung apa puding kase ...

Gedhang Foster

Bananas Foster minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan cuci mulut sing digawe saka pisang lan es krim vanilla, kanthi saus digawe saka mentega, gula coklat, kayu manis, rum peteng, lan minuman keras pisang. Mentega, gula lan pisang ...

Roti isi Italia

Sandwich Italia, kadang diarani sandwich Italia Maine, minangka salah sawijining olahan jinis sandwich kapal selam Amerika ing masakan Italia-Amerika sing disiapake ing roti utawa roti dawa karo daging, keju lan macem-macem sayuran. Sandwich Ital ...

Sirup sari

Sirup sari uga dikenal minangka molase apel. Iki minangka salah sawijining olahan jinis sirup buah. Iki minangka sirup opaque coklat kandel lan peteng kanthi rasa apel konsentrat. Werna molase apel luwih peteng tinimbang madu lan luwih tart banju ...

Persekap Krompakan

PERSEKAP Krompakan inggih punika pesatuanipun balbalan saking désa Krompakan Kacamatan Gemuh Kabupatèn Kendhal.Persekap sapunika taseh ndhèrèk kompetisi Divisi utama Kabupatèn Kendhal ingkang dipunlaksanakake wonten ing papan Lapangan Désa Puguh ...

Pitik Maryland

Tembung Chicken Maryland utawa Maryland Chicken nuduhake sajian bersejarah sing ana gandhengane karo negara bagian AS ing Maryland, nanging nduweni makna liyane saka negara liya. Ing basis omah, sajian panganan kalebu pitik goreng sing disajeni k ...

Yuyu celup

Kepiting dip, kadhangkala disebut minangka Maryland crab dip, iku nglukis, ono krime dip sing biasane disiapake saka krim keju lan bongkahan daging kepiting. Bahan-bahan utama liyane kaya ta mayonnaise bisa digunakake. Digunakake macem-macem jini ...

Pépperoni gulung

Gulungan pepperoni minangka nyamikan sing populer ing Virginia Barat lan sawetara wilayah ing sacedhake Pegunungan Appalachian kayata Western Pennsylvania, Western Maryland, lan Appalachian Ohio. Kutha iki ana ing saindenging Virginia Barat, ut ...

Ara gulung

Gulung anjir utawa bar anjir yaiku cookie utawa biskuit sing kalebu kue utawa kue sing digulung sing diisi karo pasta ara. Ing taun 1892 James Henry Mitchell, insinyur lan panemu Florida, nampa paten kanggo mesin sing bisa ngasilake tabung kothon ...

Memedi luwe

Memedi keluwen minangka konsep ing Buddhisme Tionghoa, agama tradisional Tionghoa, Buddha Vietnam, lan agama tradisional Vietnam sing makili makhluk sing didhukung dening kabutuhan emosi sing kuat kanthi cara kewan. Istilah 餓鬼 èguǐ lan quỷ dói, ...

Roti isi sapi panggang

Sandwich daging sapi panggang yaiku salah sawijining olahan roti lapis sing digawe saka daging sapi panggang utawa roti sok sing diiris. Didol ing pirang-pirang restoran ing Amerika Serikat, uga rantai panganan cepet, kayata Restoran Arby lan Roy ...

Saos kerang

Clam chowder minangka salah sawijining sup chowder ing masakan Amerika sing ngemot kerang lan duduh kaldu utawa susu. Saliyane kerang, bahan-bahan umum kalebu kentang diced, daging babi uyah, bawang, lan celery. Sayuran liyane biasane ora digunak ...

Lobster gulung

Gulung lobster minangka sandwich sing asli saka New England lan uga misuwur ing Maritim Kanada. Iki digawe saka daging lobster sing disajikake ing roti panggang gaya asu sing panas kanthi bukaan ing sisih ndhuwur tinimbang sisihane. Isi bisa uga ...

Kripik jagung

Serpihan jagung, utawa kue jagung, minangka sereal sarapan sing digawe nganggo roti panggang jagung. Sereal, sing asale digawe nganggo gandum, digawe dening William Kellogg ing taun 1894 kanggo adhine John Kellogg. John Kellogg pengin panganan si ...

Kuwé walik

Kue munggah-mudhun yaiku salah sawijining jinis olahan kue sing dipanggang ing wajan siji lan endhas ing sisih ngisor wajan, mula "munggah-mudhun". Banjur, nalika dicopot saka oven, persiyapan sing mudhun bakal ditutup ing piring sing dienggo, ba ...

Slugburger

Slugburger minangka salah sawijining jinis olahan arupa panganan tradisional Selatan sing ditemokake ing wilayah Northeast Mississippi, utamane Korinta, New Albany, Booneville, Iuka, Tishomingo, Burnsville, West Tennessee, lan Alabama sisih lor, ...

Pitik panas

Ayam panas utawa pitik panas Nashville minangka jinis pitik goreng sing dadi spesialisasi lokal Nashville, Tennessee, ing Amerika Serikat. Ing persiyapan khas, yaiku bagean saka susu, paha, utawa swiwi sing wis diasinake ing campuran bumbu adhedh ...

Ibu mara tuwa

Ibu mara tuwa yaiku panganan cepat saji ing Chicago, kalebu tamale sing paling ndhuwur karo saos, disuguhake ing roti asu panas. Ibu mertua digawe kanthi gaya tamale unik ing Chicago, gulungan tepung jagung sing diekstrusi mesin dibungkus kertas ...

Roti lapis St. Paul

Sandwich St. Paul bisa ditemokake ing akeh restoran Amerika Tionghoa ing St. Louis, Missouri, uga kutha-kutha liyane ing Missouri, kalebu Columbia, Jefferson City, lan Springfield. The sandwich kasusun saka enom endhog foo Patty dadi karo dill pi ...