ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 67

Mudik (film)

Mudik inggih punika filem komedi Indonesia ingkang dipunrilis wonten ing 8 September 2011, fil punika dipunsutradarani Muchyar Syamas sarta dipunparagani Irwansyah saha Wiwid Gunawan.

Uluere, Bantaèng

Kacamatan Uluere iku kacamatan ing Kabupatèn Bantaeng Propinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Bantaeng Kabupatèn Bantaeng

Tompobulu, Bantaèng

Kacamatan Tompobulu iku kacamatan ing Kabupatèn Bantaeng Propinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Bantaeng Kabupatèn Bantaeng

Eremerasa, Bantaèng

Kacamatan Eremerasa iku kacamatan ing Kabupatèn Bantaeng Propinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Bantaeng Kabupatèn Bantaeng

Pajukukang, Bantaèng

Kacamatan Pajukukang iku kacamatan ing Kabupatèn Bantaeng Propinsi Sulawesi Kidul. Cithakan:Kabupatèn Bantaeng Kabupatèn Bantaeng

Jamaluddin Abu

Jamaluddin Abu utawi akrab dipunsapa Jamal inggih punika tiyang nèm ingkang dipuntepang dados pendiri Rumah Koran wonten ing Désa Kandréapia, Kec. Tombolo Pao, Kabupatèn Gowa, Sulawesi Selatan. Sasanèsipun njumenegaken Rumah Koran, Jamal ugi akti ...

Soto dhok

Soto dhok iku sawijining panganan Jawa. Panganan iki padha karo soto daging liyané, nanging sak weruhku, bedane karo soto daging liyané, soto daging iki khas Jombang. Masio arane soto daging, nanging yèn nggoleki daginge yo rodo kangelan, amergo ...

Gandu

Gandu iku kayané arep mirip karo wiwitan baujan sing godongé cilik lan kembangé warna abang umur wiwitan Gandu sampé rongpuluh tahun lan batangé bisa dadi bahan mebel lan bisa dadi macem keperluan sejené Wis mekonon wiwitan Gandu bisa kanggo adem ...

Didik Nurhadi

Didik Nurhadi yaiku penggawe seni ning negara Yogyakarta. Dhèwèke juru sungging sing duwèni sipat khas amerga anggone milih gagragè nyungging yaiku figuratif sing nggambarke rupa sing lucu kaya kartun nanging satir lan sinis disunggingke kanthi v ...

Saté Panaraga

Saté Panaraga iku salah sawijining saté saka kutha Panaraga, Jawa Wétan. Daging ayamé iku empuk banget lan bumbuné ngresep. Saté Panaraga béda karo Saté Madura kang wis moncèr. Bédané saka cara ngiris dagingé. Dagingé iku ora diiris kaya dhadhu s ...

Sindureja II

Leluhure saka pancer kakung ya iku: 1. Radèn Adipati Sindurêja suwau nama Kyai Sutamarta kaping 3, lajêng asma Radèn Tumênggung Mangkuyuda, punika putranipun Kiyai Sutamarta kaping 2, ibu saking Têmuirêng. 2. Kyai Sutamarta kaping 2, punika putra ...

Kalak

Kalak yaniku nama wiwitan ingkang cukup katah teng wewengkon Jawa. Kados déné kalak, kalak, kalak, kalak, kalak. Sanese niku wonten malih wiwitan teng Jawa ingkang gadahi nama: kalak oyod, kalak asu, kalak kambing, kalak kunir, kalak lawe, kalak ...

Karsi Nerro Soethamrin

Alon-alon nanging donga lan usahanipun kanca nandhur piyambak Habitat Masyarakat Peduli Alam Raya ngasilake sae. kanca ngajukaken dados partisipan wonten perum perhutani dadi penjaga lan pengelola telaga Buret lan diparingi hak ingkang 1.9 hektar ...

Kopi Ijo

Kopi Ijo ya iku sawijining ombénan khas Tulungagung. Kopi iki diarani Kopi Ijo amarga kopi iki digiling karo kacang ijo nganti alus. Kopi kang rupané keijo-ijoan iki disajikne ing lèpèk utawa piring cilik. Bubuk kopi kang alus kerep digawé nyethe ...

Bolakma, Jayawijaya

Bolakma iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Hubikosi, Jayawijaya

Hubikosi iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Asologaima, Jayawijaya

Asologaima iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Kurulu, Jayawijaya

Kurulu iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Pelebaga, Jayawijaya

Pelebaga iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Kelila, Jayawijaya

Kelila iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Jayawijaya Provinsi Papua. Kabupatèn Jayawijaya

Mi kangkung

Mie kangkung, yaiku sawijining olahan arupa sup mi Indonesia kanthi kangkung, biasane disedhiyakake karo bakso lan jamur. Iki kalebu spesialisasi masakan Betawi, Jakarta, Indonesia. Mie endhog kuning diwenehi sup sing kandel wernane coklat, dig ...

Rangin

Kue rangi utawa uga diarani sagu rangi yaiku kue kelapa Indonesia utawa cemilan tradisional sing digawe saka adonan adhedhasar klapa lan pati lan dimasak ing wajan cetakan khusus. Minangka salah sawijining cemilan Betawi tradisional Jakarta. Kue ...

Kuwé cucur

Kue cucur utawa kuih cucur, ditepungi ing basa Thai minangka khanom fak bua utawa khanom chuchun, minangka nyamikan tradisional saka Indonesia, lan misuwur ing bagean Asia Tenggara, kalebu Indonesia, Malaysia, Thailand kidul lan Vietnam. Ing Indo ...

Nellie Yeoh

Nellie Yeoh iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1982. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Jacqueline Ngu

Jacqueline Ngu iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1993. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Lina Teoh

Lina Teoh iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1998. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Christine Teo

Christine Teo iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1984. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Shirley Chew

Shirley Chew iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1979. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Wong Sze Zen

Wong Sze Zen iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 2003. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Christine Mary Lim

Christine Mary Lim iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1977. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Sasha Tan Hwee Teng

Sasha Tan Hwee Teng iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 2001. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Mabel Ng Chin Mei

Mabel Ng Chin Mèi iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 2002. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Vivian Chen Shee Yee

Vivian Chen Shee Yee iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1989. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Jaclyn Lee Tze Wey

Jaclyn Lee Tze Wey iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1999. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Rosalind Kong Siew Kuen

Rosalind Kong Siew Kuen iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1985. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

BusyBox

BusyBox minangka piranti alus sing nyedhiyakake sawetara keperluan Unix ing sawijining barkas sing bisa dieksekusi. Mlaku ing macem-macem lingkungan POSIX kayata Linux, Android, lan FreeBSD, sanajan akeh alat sing disedhiyakake dirancang kanggo n ...

Katé

Katé iku bangsa makluk legendharis sing ukurané cilik banget lan urip ing ngisor lemah. Miturut Paracelsus, Katé wujud makluk supernatural sing urip saka unsur lemah. Sanajan cilik, katé mau bisa mlaku kanthi gampang ngetutaké langkah sawijining ...

Halte

Halte miturut Kamus Besar Basa Indonesia ya iku panggonan mandhegé sepur, trèm, utawa bus. Halte duwé manpangat ya iku dadi fasilitas umum ing saben panggonan. Jaman saiki, tembung halte kondhang minangka panggonan mandhegé bus.

Frégat

Frégat utawa pergata iku jeneng sing dipigunakaké tumrap jinis kapal perang ing mangsa kang béda-béda. Istilah iki tegesé sawatara lan ukuran kapal sing béda-béda. Ing jaman kapal layar isih dipigunakaké, frégat diciptakaké minangka kapal kanggo ...

SAR

SAR, akronim saka Search and Rescue, ya iku kagiyatan lan usaha golèk, nulung, lan nyelametaké manungsa kang ilang utawa kang lagi ngadhepi bebaya ing musibah-musibah kaya pelayaran, penerbangan, lan bencana. Istilah SAR wis dienggo kanthi intern ...

Lingga Bayu, Mandailing Natal

Lingga Bayu iku kecamatan ing Kabupaten Mandailing Natal Propinsi Sumatra Lor. Kabupaten Mandailing Natal

Tampuk bantal

Tampuk Bantal ya iku rong rai bantal guling. Adhakané bentuké bundér lan cok pésagi papat. Padha tampuk iku ditekat, yaiku penjahitan kertas warnané kaya emas utawa kaya pérak sing sampun ditèntukaké coraké. Tampuk bantal nduwèni ciri - ciri kina ...

Marjuni

Marjuni inggih punika tiyang saking Desa Karangmulya, Kecamatan Kusan Hulu, Kabupaten Tanah Bumbu, Kalimantan Selatan. Marjuni punika ketua Kelompok Tani wonten ing Dhusun Sidodadi Karang Mulya. Marjuni punika bapak saking tiga putra.

Cendhana

Cendhana iku kalebu jinis tetuwuhan kang duwé sipat semiparasit. Awit saka iku, ing siklus uripé, cendana mbutuhake wit inang. Krokot utawa Althernantera sp ya iku jinis tumbuhan lokal yang paling sesuai sebagai inang primer ketika anakan cendana ...

Jamón

Jamón yaiku salah sawijining jinis ham garing sing diolah ing Spanyol. Iki minangka salah sawijining panganan sing paling dimangerteni global kanggo masakan Spanyol. Iki uga minangka komponen tapas kanthi rutin. Umume jamón umume diarani jamón se ...

Bernardo Espinosa

Bernardo José Espinosa Zúñiga yaiku pemain bal-balan Kolombia sing saiki main kanggo Middlesbrough minangka bek tengah.

Ignacio Vidal Miralles

Ignacio "Nacho" Vidal Miralles ya iku pemain bal-balan profesional Spanyol sing main kanggo Valencia CF dadi bèg tengen.

Jaume Domènech

Jaume Domènech Sánchez ya iku pamain bal-balan profésional Spanyol sing main kanggo Valencia CF minangka kiper. Lair ing Almenara, Castellón, Valencia, Domènech main bal-balan mudha karo klub Villarreal CF. Dhèwèké nggawé debut senior karo tim C, ...