ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 71

Bali United F.C.

Bali United ya iku sawijining klub bal-balan Indonesia kang duwé markas ing Gianyar, Provinsi Bali. Klub iki biyene duwé jeneng Persatuan Sepak Bola Indonesia Samarinda kang minangka eks tim Perserikatan lan Putra Samarinda saka Galatama. Ing man ...

Nimpuna

Nimpuna utawa ahli ya iku wong kang dianggep sumber pinercaya awit tèhnik utawa kaprigelan tinamtu kang bakate kanggo mbiji lan mutusaké siji babagan kang trep, apik, lan jumbuh karo aturan lan status sapadha-padha utawa khayalak ing babagan miru ...

Chungcheong Utara

Cithakan:Infobox Korean province thumb|250px|right|Stasiun Jecheon Chungcheongbuk-do Chungcheong Utara ya iku provinsi ing tengahing Koréa Kidul. Dibentuk taun 1896 saka sisih timur laut provinsi Chungcheong, lan minangka salah sawijining provins ...

Salisbury, Inggris

Salisbury yakuwi kutha kang ana ing pérangan kidulé Inggris. Dumunungé cedhak banget karo kali-kali sing wigati. Salisbury duweni katedral - yakuwi jinis gréja Kristen - kang spesial banget amarga duweni 4 salinan Magna Carta. Salisbury masarakat ...

Imam Bardjo, Mr.

Mr. Imam Bardjo iku tokoh ingkang magépokan karo Universitas Diponegoro. Imam Bardjo bébarengan kaliyan Mr. Soedharto, S.H., Mr. Mr. Soesanto Kartoatmodjo, dan Mr Dan Soelaiman iku mbangung UNDIP.

Kumbang koksi

Kumbang koksi salah siji kéwan gegremet saka ordo Coleoptera. Kumbang iki gampang dikenali saka wujudé kang bunder cilik, geger kang manéka warna lan sawatara jinis duwèni trutul. Ing nagara Eropah karan ladybird utawa ladybug. Wong awam nyebut k ...

Sonthé

Sonthé ya iku gegremet kang kalebu jinis kumbang ing kulawarga Melolonthidae. Kéwan iki uga diarani bongthé, bonthé, lonthé, lunthi, klénthé, monthé, pothem, uti-uti, othé-othé, orèt-orèt, gerot, rampal, temimul, termumul, mumul, katimumul, kamul ...

Curut

Curut punika insèktivorah ingkang gadhah prawakan alit urip memper kados tikus kalebu uga kagolong ing kulawarga familia Soricidae. Salah satunggalipun kulawargaipun inggih punika curut omah ingkang asring keton ing pojokipun omah utawi ing pangg ...

Piring agar

Piring agar minangka sajian Petri sing ngemot agar minangka medium pertumbuhan padat plus nutrisi, digunakake kanggo budaya mikroorganisme. Kadhangkala senyawa selektif ditambahake kanggo pengaruhe tuwuh, kayata antibiotik. Microorganisms individ ...

Jayèngminarsa

Miwiti karya ing Pakualaman dadi carik nalika jaman Paku Alam II kanthi nama peparing Mas Pancareja. Banjur winisuda dadi Mas Lurah Pancasuwarna. Udakara ing taun 1841 banjur kanugrahan pangkat dadi Panji Jayèngminarsa. Jayèngminarsa nulis pira-p ...

Purnamaningrum

Kanjeng Bandara Radèn Ayu Purnamaningrum ya iku garwa Paku Alam VIII. Saka garwa Puramaningrum, Paku Alam VIII duwé putra putri cacah 8 ya iku: KPH. Ambarkusuma, jumeneng Paku Alam IX; KPH. H. Gandakusuma; BRAy. Retna Martani; BRAy. Retna Suskand ...

Retnaningrum

Kanjeng Bandara Radèn Ayu Retnaningrum ya iku garwa Paku Alam VIII kang asalé saka Sala. Saka Retnaningrum, Paku Alam VIII patutan-putri cacah 8 ya iku: BRAy. Retna Sundari; BRAy. Hj. Retna Dewayani; KPH. H. Anglingkusuma; KPH. Ndayakusuma; Ir. K ...

Asu neraka

Asu neraka utawa Hellhound minangka jinis asu ghaib sing ana ing crita rakyat. Macem-macem jinis asu ghaib sing ala utawa jahat banget ana ing mitologi ing saindenging jagad. Ciri khas sing diwenehake marang asu neraka kalebu wulu ireng sing iren ...

Kebon Raya

Kebon Raya iku kebon sing mirunggan ditandhuri warna-warna tetuwuhan kanggo kagunaan panalitèn lan uga bisa kanggo obyek plesiran. Kebon raya ing Indonésia antarané: Kebon Raya Bogor Kebon Raya Cibodas Kebon Botani Puspiptek Serpong.

Bahan pawarna alami

Bahan pawarna alami yaiku, bahan pawarna saka bahan alam arupa kembang, godhong-godhongan, oyot, lan sapituruté kang kalebu pérangan saka wit-witan. Kanthi konvénsional, simbah biyén kita ngasilaké kain tradisional tanpa migunakaké pawarna sintétis.

Banyak liar

A Banyak yaiku salah sawijining jinis manuk saka manéka waterfowl spesies ing kulawarga Anatidae. Klompok iki kalebu genera Anser lan Branta. Sawetara manuk liyane, umume ana gandhengane karo shelducks, duwe "angsa" minangka bagean saka jenenge. ...

Satelit alami

Satelit alami yaiku benda-benda luar akasa ora gawéane manungsa sing ngorbit mubengi planit utawa benda lia sing luih gedhé saka benda iku dewe,kaya ta bulan yaiku satelit alami Bumi. sebenere terminologi iki uga bisa kanggo planit kang mubengi s ...

Uwab banyu

Uwab banyu ya iku gas sing ana amarga proses panas banyu. sing uwab banyu nduweni daya potensial sing gedhe banget sing bisa digunakake kanggo mandu turbin listrik PLTU, kereta uwab, utawa mesin uwab. Uwab banyu ing alam bisa dadi méga utawa wedh ...

Angin Darat lan Angin Laut

Angin Darat dan Angin Laut iku angin seng gerake dateng laladan lautan lan daratan. Angin Laut iku jinis angin seng gerake soko lautan ing daratan, sakwalike wektu mbengi dataran luweh adem saka lautane. Waktu iku udara gerak saka daratan ing lau ...

Pete-petean

Epiphyt, dawane 5–22 cm. sronggot utawa akar rimpang dawa, cilik, merayap, duwé sisik; sisik nempel kanthi kuwat. Godong cumeblok jinarak ing antarané akar rimpang, lan duwé ruas karo oyote mau, pinggire rata, dimorph, sikile lancip, pucuke mbund ...

Bugang

Bugang artiné yaiku kembang sing cukul ning tanduran perdu, cukulé ngadeg tegak nalika isih enom duwèni rambut sing alus ning cukulané. Ning Sumatera, uwong-uwong Melayu nandur kayu gambir, sejen maning wong Sunda nandur kembang bugang. Sanajan w ...

Pulus

Pulus ya iku tuwuhan kang akèh tinemu ing alas tropis dataran endèk ing indonesia. Ing pira-pira laladan, pilus kerep dipadakaké karo kemaduh utawa kemadu, sanajan sebeneré béda, nanging padha-padha duwé wulu sengat. Pulus kalebu famili sadulur U ...

Pasar cilik

Pasar cilik utawi ing basa Inggris iku minimarket, ya iku pasar kang ukurané ora pati gedhé. Barang sing didol iya ora pati pepak kaya ing pasar lumrahé. Sing mbedakake karo pasar lumrahe ya iku cara belanjane. Ing pasar cilik, sing njupuk barang ...

Pasar manuk

pasar manuk iku manggon ana ing pancakarya laladan Kutha Semarang. Pasar iku saben dina minggu ana lelangan manuk. Manuk kang dilelang iku warna-warna kaya ta manuk peking, manuk emprit lan liya-liyané.

Pasar Papringan Ngadiprono

Pasar Papringan Ngadiprono utawi Pasar Papringan nggih punika pasar tradhisional ingkang dumunung wonten ing Dusun Ngadiprono, Desa Ngadimulyo, Kecamatan Kedu, Kabupaten Temanggung, Jawa Tengah. Pasar ingkang dipunpandégani déning Singgih Susilo ...

Samiyèr

Samiyèr ya iku jinising panganan kang bahan pokoke saka tela pohung. Samiyèr wujudé bunder tipis, kang digoreng. Arep kaya krupuk ning rasané tela. Wujudé tipis banget, renyah yèn dipangan. Bisa kanggo lawuh gantine krupuk uga bisa dipangan biyas ...

Keamanan pangan

Keamanan panganan digunakake minangka disiplin ilmiah sing nggambarake penanganan, persiyapan, lan panyimpenan panganan kanthi cara nyegah penyakit sing ditanggung panganan. Kedadeyan loro utawa luwih kasus penyakit sing padha amarga saka pangana ...

Apem

Apem ya iku panganan kang digawé saka glepung beras. Ing jaman biyèn, apem mung ana ing adicara-adicara tartamtu lan mung ana siji rasa, ya iku mung rasa legi saka gula. Jaman dhisik, apem mung ana ing acara kendhuri, wujudé conthong lan ésih dib ...

Pilus

Pilus Pilus iku sawijinè panganan khas kutha Tegal. Pilus iku bentukè bunder lan cilik. Sing mbedakake pilus Tegal karo pilus liyané ya iku saka warna lan rasané. Wernane putih rada coklat. Kejaba iku, pilus khas Tegal rasané gurih lan asin tanpa ...

Omah Panggang Pe

Rumah Panggang-Pe ya iku rumah yang berdenah persegi panjang dengan atap yang terdiri dari satu sisih atap miring sarta dengan wujud yang amat sangat prasaja. Selain itu sok pula digunakan untuk warung, pasar untuk berjualan, gubuk kecil ditengah ...

Imbu

Imbu utawa ngimbu ing kawruh hortikultura ateges tumindak kanggo nyepetake matenge woh-wohan kanthi nyimpen woh kang wus diundhuh ing papan kang relatif rapet. Uga bisa diarani tatacarane nyimpên wowohan lan sak piturute supaya matêng. Ing Indone ...

Kopi tiam

Kopitiam utawi kopi tiam inggih punika warung kopi lan sarapan tradhisional ing Malaysia lan Singapura. Ing Indonesia, kopitiam wonten ing kitha Batam lan Medan. Tembung kopitiam asaling saking gabungan tembung kopi lan tembung tiam ingkang surao ...

Roti kèju pedhes

Roti Keju Panas lan Pedhes, utawa Roti Keju Wisconsin minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti keju sing populer ing Madison, Wisconsin. Roti kasebut didol ing pasar tani ing saindenging kutha lan ing toko roti lokal. Wiwitane digawe den ...

Kuwé makmur

Kue makmur yaiku kue tradisional utawa kuih Melayu. Kue iki digawe saka mentega, ghee lan glepung, lan disajikake sajrone acara Idul Fitri khusus. Kue makmur diidentifikasi kanthi warna putih lan biasane bentuke bunder. Asal kue makmur rada ora m ...

Pawarta imlek

Ketrin Mariana – Semarang, Memasuki Kawasan Pecinan Semarang, kita sangat mudah menjumpai puluhan kelenteng yang dibangun ratusan taun yang lalu. Kita juga dapat menikmati suasana panguripan masarakat Tionghoa yang masih menjunjung tinggi tradisi ...

Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian

Dhuwit Sén Endhas Suku Indhian yaiku dhuwit koin sasen kang diprodhuksi dening Biro Mint Amerika Serikat saka taun 1859 nganti 1909. Dhuwit iki dirancang dening James Barton Longacre. Saka 1793 nganti 1857, sen iku koin tembaga babagan ukuran set ...

Sékba

Sekba utawa kadhangkala disebut bektim punika olahan jeroan babi lan daging babi khas Tionghoa Indonesia, godhogan ing entheng kecap. Rasane rebus rasane legi lan asin, digawe saka kecap, bawang putih, lan jamu Tionghoa. Iki minangka panganan jal ...

Tri Mas Getir

Tri Mas Getir ya iku salah sijining filem Indonesia kang diparagani déning Tora Sudiro, Indra Birowo, Vincent, Titi Kamal, Robby Tumewu, Tino Sareongalio, Cut Mini lan Emmy Lemu. Film iki digawé taun 2008.

Coming Soon (film 2008)

Coming Soon inggih punika salah satunggalipun filem horor saking Thailand. Film ingkang dipundamel déning Sopon Sukdapisit gadhah sukses ing pasaran. Criyos punika dipunwiwiti saking criyos Chaba ingkang dipundadosaken filem. Chaba inggih punika ...

Ōmisoka

Ōmisoka inggih punika dinten paling pungkasan wonten ing satunggal taun ing Jepang. Miturut kalender lawas Jepang ingkang dhedhasar kalender lunisolar, ōmisoka mapan wonten ing tanggal 30 wulan 12, utawi tanggal 29 wulan 12. Jumbuh kaliyankalende ...

Olahan Swèdhen

Masakan Swedia minangka panganan tradisional wong Swedia. Amarga jembaré Swedia sisih Lor-kidul sing gedhe, ana bedane regional antarane masakan Swedia Lor lan Kidul. Historis, ing sisih lor adoh, daging kaya ta reindeerkuva, lan liyane koma game ...

Sop ing Asia Wetan

Sup ing budaya Asia Wétan dipangan minangka salah sawijining sajian utama ing sajian utawa ing sawetara kasus sing disajikake kanthi sithik hiasan, perhatian khusus kanggo stok sup kasebut. Ing sawetara sup, bahan stok dadi bagean saka sup. Biasa ...

My Trip My Adventure

My Trip My Adventure ya iku acara TV kang sipate dokumenter wisata, ditayangke uatawa dibabar ana stasiun televisi Trans TV wiwit wulan September 2013. Acara iki nggambaraké petualangan lan eksplorasi kaendahan alam ing Indonesia. My Trip My Adve ...

Pratandha jempol

Sinyal jempol, biasane diandharake minangka salah sawijining jinis jempol utawa jempol-mudhun, yaiku gerakan tangan umum sing diraih dening tinju tertutup sing ditahan kanthi jempol sing diunggahake munggah utawa mudhun kanggo disetujoni utawa or ...

Kopi dalgona

Kopi Dalgona minangka omben-omben sing digawe kanthi nyukur bubuk kopi instan, gula, lan banyu panas sing padha, banjur krasa banjur ditambahake ing susu adhem utawa panas. Kadhangkala, ditambah karo bubuk kopi, kakao, biskuit sing remuk, utawa m ...

Metafora

Metafora minangka salah sawijining majas ing jurusan basa Indonesia, lan uga basa - basa liyanè. Majas iki minangka eksprèsi ora langsung migunakaké perbandingan analogi. Kaya majazi ing tembung lan makna bab, makna sing ana ing metafora yaiku uk ...

Kothak bekal

Kothak bekal nuduhake wadhah genggeman sing digunakake kanggo ngeterake panganan, biasane ing papan kerja utawa menyang sekolah. Umume digawe saka logam utawa plastik, cukup hawa lan asring duwe gagang kanggo nggawa. Ing sawetara negara Amerika S ...