ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 75

Stadhion Olimpik (Montréal)

Stadhion Olimpik iku stadhion sarwaguna ing Kanadha, kapernah ing Taman Olimpik ing dhistrik Hochelaga-Maisonneuve ing Montréal. Diyasa ing madyaning taun 1970-an minangka glanggang pokok tumrap ing Kridha Olimpik Mangsa Katiga 1976, yasan iki di ...

Dalgona

Toff honeycomb, t spons spons, tinder cinder utawa hokey pokey minangka tote legi kanthi tekstur sing lembut, kaku, kaya spons. Bahan utamane yaiku gula jawa, sirup jagung lan baking soda, kadang-kadang nganggo asam kayata cuka. Soda manggang lan ...

Poon choi

Poon choi utawa puhn choi, pén cài ing pinyin, minangka salah sawijining olahan panganan festival tradisional Kanton sing kasusun saka pirang-pirang lapisan bahan sing beda-beda. Dadi ing cekungan kayu, porselen utawa logam gedhe amarga gaya kons ...

Mala

Mala minangka rempah-rempah sing pedhes lan numbing ing masakan Tionghoa, sing digawe saka mrica Sichuan, mrica cabai lan macem-macem rempah-rempah sing dibungkus minyak. Dianggep minangka sajian regional kanggo masakan Chongqing lan masakan Sich ...

Mi garing

Mie Kering utawa Mie Kering Makassar minangka salah sawijining masakan khas Tionghoa ing Indonesia, jinis mie garing sing disajeni nganggo kuah kenthel lan irisan daging ayam, urang, jamur, ati, lan cumi-cumi. Kayane mirip karo Cina I fu mie, mun ...

Baobing

Baobing, uga dikenal kanthi jeneng Hokkien Taiwane Tsuabing, minangka panganan mulut es sing digiling sing ditemokake ing China Raya lan negara-negara sing akeh populasi Cina ing jaban rangkah kayata Malaysia. Utamane misuwur ing Taiwan, sajian k ...

Sega gorèng Yangzhou

Sega goreng Yangzhou, nasi goreng Yangchow, utawa nasi goreng Yeung Chow: Yángzhōu chǎofàn, Yale: Yèuhngjāu cháaufaahn, Jyutping: joeng4zau1 caau2faan6) iku misuwur Masakan nasi bergaya Cina wok ing akeh restoran Cina ing saindenging jagad. Umume ...

Kwétiau sapi

Daging sapi kway Teow utawa daging sapi Kwetiau lan Kwetiau sapi iku sawijining Tionghoa sajian mie beras flat nglakoake-goreng lan paling ndhuwur karo irisan-irisan saka daging sapi utawa kadhangkala daging sapi jeroan, dadi salah siji garing ut ...

Zhang Fei

Zhang Fei, kang duwé jeneng dawa Zhang Yide, ya iku sadulur angkat kang paling enom saka Liu Bei lan Guan Yu. Kateluné dikenal dadi panglima perang kang misuwur nalika Zaman Tiga Nagara. Zhang fei uga dikenal ing novèl Kisah Tiga Nagara kang dika ...

Yi méin

Yi mein yaiku macem-macem mi endhog Kanton sing digawe saka glepung gandum. Dheweke misuwur kanthi warna kuning emas lan karakteristik kenyal. Tekstur mi sing rada kenyal lan rada spons amarga banyu soda sing digunakake kanggo nggawe adonan, banj ...

Kwétiau pitik

Kwetiau ayam, kuetiau ayam utawa kadang kwetiau ayam kuah minangka salah sawinining panganan khas Indonesia dumadi saka mi beras datar sing dienggo karo daging ayam sing dicincang. Iki asring diterangake minangka versi kwetiau saka mie ayam sing ...

Mantou

Mantou (simplified Chinese saderhana kerep disebut minangka Chinese steamed bun, yaiku sawijining jinis putih lan alus saka roti steamed utawa bun populer ing Northern China. Etimologi masarakat ngubungake jeneng mantou karo dongeng babagan Zhu ...

Suan cai

Suan cai minangka kubis Cina acar tradisional utawa mustar Cina, digunakake kanggo macem-macem ancas. Suan cai minangka salah sawijining bentuk pao cai sing unik, amarga bahan-bahan sing digunakake lan cara produksi.

Urang garing

Urang garing minangka udang sing wis dikeringake ana ing ngisor sunar srengenge lan ukuran shrink ukuran cilik. Iki digunakake ing akeh masakan Asia Wétan, Asia Tenggara lan Asia Kidul, sing menehi rasa umami sing unik. Udang segenggam umume digu ...

Siu mei

Siu mei minangka salah sawijining jeneng daging umum Kanton sing dipanggang ing spit ing geni sing mbukak utawa oven rotisserie sing ngobong kayu gedhe. Iki nggawe rempah- rempah barbecue sing unik lan panggang biasane ditutupi saos roso sadurung ...

Ès kacang abang

Es kacang abang minangka omben-omben sing umume ditemokake ing Hong Kong. Biasane disajikake ing restoran kaya cha chaan teng. Iki minangka panganan cuci mulut sing kawentar ing mangsa panas. Bahan baku kalebu adzuki beans, sirup gula batu ringan ...

Mandarin gulung

Gulung Mandarin, Gulung Mandarin Kukus, Roti Kembang, utawa Huā juǎn minangka salah sawijining olahan roti kukus sing asale saka China. Gulung kasebut dimasak kanthi kukus. Iki minangka salah sawijining panganan utama Cina, sing padha karo roti p ...

Osèng tomat lan endhog orak-arik

Tomat goreng lan endhog orak arik minangka panganan umum ing Tiongkok. Biasane dadi mangan utama. Amarga kesederhanaan persiyapan, dadi populer ing kantin siswa. Shakshouka Arab: شكشوكة minangka panganan sing padha banget sing dipangan ing Levant ...

Kuwé tela

Kuwe tela yaiku sajian Cina sing digawe saka tala. Sanajan tekstur luwih padhet banget kue lobak, kue roti gurih iki digawe kanthi cara sing padha, kanthi tepung beras minangka bahan utama. Yen disajeni ing masakan dim sum, mula banjur diiris iri ...

Bakso sapi

Bola daging sapi minangka salah sawijining panganan sing umume dimasak ing masarakat Tionghoa Kanton lan jaban rangkah sing asale saka wong Teochew. Kaya jenenge, bal digawe saka daging sapi sing wis diolah kanthi alus, daging liyane kayata dagin ...

Chè

Chè minangka omben-omben tradisional Vietnam, sup panganan cuci mulut utawa puding. Macem-macem Chè digawe nganggo kacang mung, kacang polat mripat ireng, kacang ginjel, ubi, jelly, woh, lan krim klapa. Jinis liyane digawe nganggo bahan kaya ta u ...

Pok Pia

Pok pia inggih punika satunggaling jinis kuwé ingkang tipis saking glepung trigu ingkang dipun-goreng. Wujudipun pok pia punika béda-béda ing saben papan. Padatanipun pok pia punika raosipun legi, nanging wonten ugi ingkang mawi rasa asin gumantu ...

Basa Norma-ongdhi Inggris

Basa Norma-ongdhi Inggris ya iku carabasa Norma-ongdhi kuna kang kocap ana ing Ingglên lan laladan sakiwatêngêne nalika jaman Norma-ongdhi Inggris.

Dhialèk kutha

Dhialèk kutha iku dhialèk sing dicaturaké déning wong-wong ing kutha. Babagan iki awèh kawigatèn tumrap ing kalungguhan sosiologis sawijining kutha amarga akèh dhialèk kutha duwé ciri sing mbédani ditandhing dhialèk kutha liyané.

Ngelmu Rakyat

Ngèlmu rakyat inggih menika kadosta kawruh utawi ngèlmu pengetahuan ingkang lokal ingkang mapan,saha asalipun wonten ing rakyat. Ngèlmu rakyat menika asring dipunwastani ngèlmu sepuh utawi ngèlmu tua. Kadosta ingkang kaandharaken dening Suwardi, ...

Mille-feuille

mille-feuille, vanilla irisan utawa custard irisan, padha nanging rada beda saka Napoleon, iku jajanan kang asal pas ora dingerteni. Wangun modern kasebut dipengaruhi dening perbaikan sing digawe dening Marie-Antoine Carême. Cara tradisional, mil ...

Chaiyya Chaiyya

"Chaiyya Chaiyya" ya iku lagu India sing dadi soundtrack filem Dil Se lan disutradarani Mani Ratnam. Lagune dhéwé sing ngaransement A.R. Rahman, diripta karo Gulzar, lan musike déning Sukhwinder Singh.

Pepatih Mangkunegaran

Pepatih Mangkunegaran ya iku abdi dalem utama kang mokoki lakune praja Mangkunegaran. Cacahe patih ing mangkunegaran racake luwih saka siji lan duwe cecekalan kuwasa kang seje.

Unsur intrinsik lan ekstrinsik

Kaya déné kasustraan liyané, novèl uga duwé unsur-unsur kang ngrakit lan kudu ana ing sajeroning novèl. Unsur iku ana unsur intrinsik lan unsur ekstrinsik. Unsur intrinsik ya iku unsur-unsur kang mangun carita saka jero novèl. Unsur-unsur intrins ...

Shinobi

Shinobi utawa Ninja ya iku telik sandi ing jaman feodal ing nagara Jepang kang wis dilatih mirunggan seni ninjutsu Jepang. Kaya samurai, para Shinobi uga patuh karo peraturan khasé dhéwé, kang karan ninpo. Miturut para pengamat ninjutsu, kapinter ...

Adhonan kuwé

Giliran lancip keuangan sing bisa gampang diwutahake menyang telusur. Adonan biasane digunakake kanggo pancake, kue ringan, lan kanggo nutupi panganan sing digoreng. Tembung adonan asale saka tembung Prancis battre sing tegese ngalahake, amarga a ...

Juru masak

A koki punika profesional dilatih cook lan tradesman sing pinter ing kabèh aspèk preparation pangan, asring ngarahke ing tartamtu masakan. Tembung "chef" asale saka tembung chef de cuisine, ing direktur utawa kepala pawon. Koki bisa nampa pelatih ...

Jinising paragraf

Paragraf ya iku péranganing pira-pira wacana kang ngamot siji pikiran pokok/utama lan bisa dibarengi karo tembung-tembung panerang. jinising paragraf miturut panggoné kalimat utama kapérang dadi 4, ya iku: Paragraf induktif: ya iku paragraf kang ...

Ajdovi žganci

Ajdovi žganci minangka jinis žganci. Diterjemahake menyang Inggris, iki bakal diarani "roti sendok soba". Iki minangka panganan Slovene nasional. Balthasar Hacquet nyebutake manawa žganci disajekake karo sauerkraut ing Upper Carniola. Cara persiy ...

Saos velouté

Saus velouté iku salah sawijining jinis olahan kang gurih sauce sing digawe saka Roux lan Simpenan cahya. Iki minangka salah sawijining saus ibu masakan Prancis sing didhaptar dening koki Auguste Escoffier ing wiwitan abad kaping rong puloh, beba ...

Grog

Grog minangka salah sawijining jinis ombenan ngandhut alkohol. Tembung kasebut asline ngrujuk marang ombenan sing digawe banyu lan rum, sing diwakili Wakil Laksamana Inggris Edward Vernon menyang skuadron angkatan laut sing diprentahake ing Hindi ...

Mettwurst

Mettwurst yaiku sosis Jerman sing roso kuat digawe saka daging babi cincang mentah sing diawetake kanthi ngobati lan ngrokok, asring nganggo papak. Ragam Jerman sisih kidul alus lan padha karo Teewurst. Braunschweiger mettwurst sebagian asap nang ...

Tortelli

Tortelli palafalan jroning basa Italia: minangka salah sawijining olahan tradisional jinis pasta sing diisi kanthi tradisional sing digawe ing wilayah Lombardy, Emilia-Romagna, lan Tuscany ing Italia. Bisa ditemokake ing pirang-pirang bentuk, kal ...

Cawl

Cawl minangka panganan Welsh. Ing Welsh modern tembung iki digunakake kanggo sup utawa duduh kaldu; ing basa Inggris nuduhake sup tradisional Welsh, biasane diarani cawl Cymreig ing Welsh. Sajarah, bahan-bahan cenderung beda-beda, nanging resep s ...

Olluquito

Olluquito, olluquito con carne lan olluquito con charki minangka masakan tradisional ing masakan Peru kanthi bahan ulluku sayuran oyot sing uga duwe godhong sing bisa dimakan. Iki minangka tanduran root penting ing wilayah Andes ing Amerika Selat ...

Guineo

Guineos biasane nuduhake gedhang sing durung mateng. Tembung guineo sok digunakake kanggo referensi kanggo mitra sing wis mateng: pisang kuning. Etimologi tembung Guineo asale saka Guinea, sawijining negara ing sisih kulon Afrika, amarga minangka ...