ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 86

En papillote

En papillote, utawa al cartoccio ing basa Italia, minangka cara masak sing panganan kasebut dilebokake ing kanthong utawa bungkus lempitan banjur dipanggang. Bingkisan biasane digawe saka kertas parchment sing dilipat, nanging bahan liyane, kayat ...

Maros Lor, Maros

Kacamatan Maros Lor Basa Indonésia:Maros Utara, iku kacamatan ing Kabupatèn Maros Provinsi Sulawesi Kidul. Kabupatèn Maros

Supiori Timur, Supiori

Supiori Timur iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Supiori Propinsi Papua. Kabupatèn Supiori

Praya, Lombok Tengah

Praya iku kecamatan ing Kabupaten Lombok Tengah propinsi Nusa Tenggara Barat. Kabupaten Lombok Tengah

Filosofi corak ing tenun melayu

Saben corak rupa renggan Melayu Riau ngemu teges lan filosofi tartamtu. Wong tuwa-tuwa ngandani menawa kearupan wong melayu nyemak alam sekitarè ngekèki wong-wong kalodhangan kang gedhè kanggo milih utawa nyiptakakè corak. Ananè makna lah falsafa ...

Sing sugih saya sugih lan sing mlarat saya mlarat

"Wong sugih dadi saya sugih lan wong mlarat dadi saya mlarat" minangka tembung aporisme saka Percy Bysshe Shelley. Ing A Defense of Poetry Shelley ujar manawa para promotor sarana nggunakake conto: "Kanggo wong sing duwe, luwih akeh sing bakal di ...

Oksibil, Pegunungan Bintang

Oksibil iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Pegunungan Bintang Provinsi Papua. Kabupatèn Pegunungan Bintang

Wamesa, Teluk Wondama

Wamesa iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Teluk Wondama Propinsi Papua Kulon. Kabupatèn Teluk Wondama

Wasior Lor, Teluk Wondama

Wasior Lor Basa Indonésia: Wasior Utara, iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Teluk Wondama Provinsi Papua Kulon. Kabupatèn Teluk Wondama

Karubaga, Tolikara

Karubaga iku dhistrik setingkat karo kacamatan ing Kabupatèn Tolikara Propinsi Papua. Kabupatèn Tolikara

Batu Lubang, Makbon, Sorong

Batu Lubang iku kampung sing kapernah ing Dhistrik Sorong, Kabupaten Sorong, Provinsi Papua Kulon, Indonesia. Kampung iki kodhene wewngkon 92.01.01.2005.

Malnutrisi

Maltrunisi, saking basa Latin punika tegesipun kirang tetedhan. Punika satunggiling panyakit utami ing nagari-nagari mlarat. Tiyang ingkang kirang pangan ugi kirang gizipun, kanggé lare-lare alit punika boten saé apan sadaya taksih kedah tumuwuh.

Wewengkon dependensi

Wewengkon dependensi iku wewengkon kang amarga sawiji alesan ora bisa ngraih kamardhikan utawa kadhaulatan kaya lumrahé siji nagara. Dependensi bisa dipérang saka segi jinis lan tataran. Wewengkon dependensi béda karo entitas subnasional siji nag ...

Roti lapis sarapan

Ing Amerika Utara, roti lapis sarapan yaiku sandwich sing diisi panganan sing ana gandhengane karo sarapan. Breakfast sandwiches sing dadi ing cepet pangan restoran lan delicatessens utawa tuku minangka cepet, siap kanggo panas lan mangan sandwic ...

Kuwé lapisan

Kue lapis utawa jajan sandwich yaiku kue sing ngemot pirang-pirang lembar kue sing ditumpuk, ditahan nganggo frosting utawa jinis pengisi liyane, kayata senggol utawa bahan liyane. Umume resep kue bisa digawe kue lapis; kue butter lan kue spons m ...

Tas senar

A tas senar, tas net, utawa bolong tas iku salah sawijining jinis piranti damel mbukak tas. Kantong bolong digawe saka untaian, benang, utawa bahan sintetis sing ora ditenun dadi struktur kaya jaring. Kantong senar digunakake minangka tas belanja ...

Heißwecke

A Heißwecke, HICE-veck-ə, uga diarani Heißewecke utawa Hedewig, minangka salah sawijining olahan jinis bun currant tradisional sing bali, ing wilayah sing nganggo basa Jerman ing Eropa, paling ora ing Abad Pertengahan Akhir. Ing Jerman Lor lan Lo ...

Strudel krim susu

Strudel krim susu minangka salah sawijining olahan jinis strudel tradisional Wina. Iki minangka jajanan sing populer ing Austria lan ing pirang-pirang negara ing Eropa sing sadurunge dadi kagungane Kekaisaran Austro-Hongaria. Strudel krim susu mi ...