ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 87

Svíčková

Svíčková, utawa svíčková na smetaně, minangka panganan daging Ceko lan salah sawijining panganan Ceko sing paling populer. Iki minangka steak sirloin sing disiapake karo sayuran, dibumbui karo mrica ireng, allspice, godhong teluk lan thyme, lan d ...

Massaman kari

Kari massal pra=|Babagan swara iki) minangka olahan sa jinis kari Thailand sing sugih lan entheng. Kapulaga, kayu manis, cengkeh, kembang lawang, jinten, godhong bay, pala lan gada dikombinasikake karo luwih akeh rasa lokal kayata mrica cabai gar ...

Ragù alla salsiccia

Ragù alla salsiccia yaiku salah sawijining jinis olahan arupa saus adhedhasar tomat ing masakan Italia. Ing masakan Italia, ragù minangka saus adhedhasar daging sing asring disajikake nganggo pasta. Bahan-bahan utamane ing ragù alla salsiccia yai ...

Laing

Laing minangka sajian khas Filipina saka godhong talas abrik utawa utuh kanthi daging utawa panganan laut sing dimasak ing santen kenthel sing dibumbui karo cabai, serai, bawang putih, bawang, jahe, lan urang. Asale saka Wilayah Bicol, sing diken ...

Ginataang manok

Pitik Ginataang yaiku sup pitik Filipina sing digawe saka pitik ing santen klapa ijo lan sayuran liyane, papak, jahe, bawang, patis utawa bagoong alamang, lan uyah lan mrico. Yaiku jinising ginatan. Varian sing umume disedhiyakake nambah bubuk ka ...

Kongnamul-bulgogi

Kongnamul-bulgogi, kadhang disingkat kongbul, minangka panganan Korea modern. Yaiku kombinasi bulgogi, taugeh, kue beras, sayuran, mi, sosis, lan saus pedhes. Bahan-bahan kasebut dipanggang ing wajan gedhe. Piring kasebut dadi saya populer ing Ko ...

Encebollado

Encebollado minangka rebusan iwak saka Ekuador, sing diarani panganan nasional. Sanajan dikenal ing saindenging Ekuador, sajian kasebut paling populer ing wilayah pesisir negara kasebut. Dadi karo singkong sing wis digodhog lan cincin bawang bomb ...

Batata vada

Batata Vada minangka panganan cepet vegetarian India sing misuwur ing Maharashtra, India. "Batata" tegese kentang, lan vada tegese fritter. Mula, batata vada secara harfiah tegese fritter kentang. Piring kasebut kalebu patty kentang tumbuk sing d ...

Boyoz

Boyoz minangka salah sawijining olahan tradisional pastry Turki asal Yahudi Sephardic, digandhengake karo Izmir, Turki, sing praktike dadi siji-sijine kutha sing disiapake kanggo tujuan komersial lan ngetutake resep asli. Kaya ngono, ing mripate ...

Dovga

Dovga minangka panganan nasional masakan Azerbaijan, sup sing biasane digawe saka yoghurt lan jamu. Luwih asring saiki, iki minangka sup vegetarian, yoghurt sing dimasak kanthi macem-macem ramuan. Ketumbar, dill, mint lan pari dadi bahan utama su ...

Pasta salad

Salad pasta minangka sajian salad sing disiapake nganggo siji utawa luwih jinis pasta, meh mesthi adhem, lan asring dibuwang ing cuka, minyak, utawa ganti kanthi dhasar mayonnaise. Biasane disajikake minangka panganan pembuka, sajian utawa kursus ...

Kèju gulung

Gulung keju minangka panganan cemilan sing padha karo Welsh rarebit, nanging digawe kanthi nutupi irisan roti ing isi sing wis disiyapake, umume kalebu keju parut utawa irisan, banjur digulung dadi bentuk tabung sadurunge dipanggang. Gulung keju ...

Kacang koboi

Kacang koboi minangka panganan kacang sing populer ing Amerika Serikat kidul-kulon. Piring kasebut kalebu kacang pinto lan daging sapi sing diobong saos legi lan legi. Jinis daging liyane bisa digunakake. Rasane padha karo kacang panggang nanging ...

Kacang polong jemék

Kacang polong jemek yaiku kacang polong sumsum garing sing kaping pisanan direndhem ing banyu nganggo natrium bikarbonat, banjur dibilas ing banyu seger, banjur kacang polong diklumpukake ing panci, ditutupi banyu, banjur godhok, banjur rebus nga ...

Pai kacang

A pie kacang punika olahan manis puding pie kang Isi kasusun saka mashed kacang buncis, biasane navy kacang, gula, endhog, susu, butter, lan rempah-rempah. Rempah-rempah lan perasa umum kalebu rasa vanilla, kayu manis lan pala. Variasi bisa kaleb ...

Arroz negro

Arroz negro minangka salah sawijining olahan saka Meksiko sing digawe sega, warna sing peteng asale saka duduh kaldu kacang ireng. Duduh kaldu peteng digawe karo masak kacang ireng kanthi bawang lan mentega ing banyu sing cukup. Nasi digoreng baw ...

Baleada

baleada yaiku sajian tradisional Honduransalah sawijining jinis olahan sing digawe saka tortilla glepung, diisi karo kacang abang sing digoreng, krim kandel Hondureña, lan keju asin sing remuk. Asale saka pesisir lor negara kasebut; Kejabi kacang ...

Gedhang pisah

Pisah gedhang minangka panganan cuci mulut adhedhasar es Amerika. Kanggo nggawe pisang dadi pisah, pisang dirajang nganti dawa nganti dawa banjur dilebokake ing sajian. Ana macem-macem variasi, nanging pamisahan pisang klasik digawe nganggo telun ...

Qurabiya

Qurabiya minangka salah sawijining jinis biskuit tipe- shortbread, biasane digawe karo kacang almond. Versi ditemokake ing umume negara-negara tilas Kekaisaran Ottoman, kanthi macem-macem bentuk lan resep.

Ribollita

Ribollita minangka salah sawijining olahan sup roti Tuscan sing misuwur, pot sing enak sing digawe roti lan sayuran. Ana macem-macem variasi, nanging bahan utamane kalebu roti turah, kacang cannellini, kale lacinato, kubis, lan sayuran sing murah ...

Hucap

Hucap, utawi Tahu Kecap, inggih punika dhaharan tradhisional khas saking Kuningan. Dhaharan punika wujudipun kadosdene Ketoprak. Dhaharan punika kadamel saking bahan dhasar kadosdene tahu goreng, bumbu kecap, duduh kacang lan kupat.

Sundae

Sundae iku sawijining jinis es krim panganan cuci mulut. Biasane kalebu siji utawa luwih sendok es krim sing dicampuri saus utawa sirup, lan ing sawetara kasus, topping liyane kaya ta: taburan, krim kocok, marshmallow, kacang, ceri maraschino, ut ...

Mi pedhes lan asem

Mie panas lan asem minangka olah-olahan panganan sing asale saka Sichuan, China lan kalebu bagean saka Masakan Sichuan. Mie digawe saka pati sing asale saka kacang polong, kentang, ubi jalar, utawa pari.

Gising-gising

Gising-gising, uga dikenal minangka ginataang sigarilyas, yaiku sayur sup Filipina utawa pedhes sing asale saka propinsi Nueva Ecija lan Pampanga ing Filipina. Biasane digawe nganggo kacang lanjaran disigar, lan santen dibumboni lombok lab bawang ...

Kembang kol kèju

Keju kembang kol minangka panganan tradisional Inggris. Bisa dipangan minangka panganan utama, kanggo nedha awan utawa nedha bengi, utawa minangka sajian. Keju kembang kol kalebu potongan kembang kol sing wis godhok cilik lan ditutup karo saus ke ...

Donat sandwich

Sandwich donat minangka kombinasi donat lan roti lapis, biasane dibangun nggunakake donat tepung sing digoreng, banjur dipérang ing tengah kaya bagel. Maneka jinis panganan, kayata keju, daging babi, butter kacang lan liya-liyane, biasane ditamba ...

Bauru

Bauru minangka salah sawijining olahan sandwich Brasil sing populer. Resep tradisional kasebut mbutuhake keju dilebur ing bain-marie, irisan daging sapi panggang, tomat lan timun jeruk ing roti Prancis kanthi remah.

Salad koki

Chef salad minangka salah sawijining olahan jinis salad Amerika sing kasusun saka endhog sing wis digodhog ; siji utawa varieties liyane meat, kayata Ham, Turkey, pitik, utawa daging sapi panggang ; tomat ; timun ; lan keju ; kabeh dilebokake ing ...

Salad wortel

Salad wortel minangka salah sawijining salad sing digawe wortel. Resep salad wortel beda-beda gumantung karo masakan daerah. Wortel abon asring digunakake. Salad wortel abon asring digunakake minangka topping kanggo piring liyane.

Wortel uleg

Wortel tumbuk minangka salah sawijining olahan sing disiyapake kanthi cara masak banjur matroti wortel. Susu, mentega, uyah lan mrico umume dicampur sawise wortel ditumbuk. Wortel uga bisa dipanggang ing oven sadurunge diiris. jangan tumbuk liyan ...

Arianna Teoh Lai Poh

Arianna Teoh Lai Poh iku pamenang pamilihan Ratu Cantik Malaysia ing taun 1997. Dhèwèké dianggep sing ayu dhéwé nalika iku, déning anggota juri. Kenya iki bisa basa Melayu, basa Inggris lan basa Mandharin.

Consommé

Ing masak, konsumer minangka salah sawijining olahan jinis sup bening sing digawe saka stok rempah-rempah, utawa bouillon sing wis diklarifikasi, proses sing nggunakake putih endhog kanggo ngilangi lemak lan endhepan. Consommé iki jebule duwe tel ...

Pongal

Pongal utawa Huggi minangka panganan nasi India Selatan sing populer. Ing basa Tamil "pongal" tegese "bubbling up". Ing basa Telugu lan Kannada, pongali minangka sajian nasi sing dicampur karo susu rebus lan gula. Huggi asale saka tembung Kannada ...

Roti mèlon

A melonpan minangka jinis bun manis saka Jepang, sing uga populer ing Taiwan lan China. Bahan-bahan kasebut digawe saka adonan enriched sing ditutupi lapisan adonan cookie sing tipis. Panampilane padha karo melon, kayata rock melon. Biasane, rasa ...

Samgye-tang

Samgye-tang utawa sup pitik ginseng, tegese ginseng - pitik - sup ing basa Korea, umume kalebu pitik enom - diisi bawang putih, beras, jujube, lan ginseng. Samgye-tang minangka salah sawijining jinis olahan arupa sup tradisional Korea kanggo kese ...

Milmyéon

Milmyeon yaiku sajian Korea sing mi dawa lan lancip padha karo naengmyeon, makili pasugatan Busan. Mie wis Sejatine nyawiji glepung bubuk karo pati saka kentang manis lan kentang karo daging duduh kaldu, kang nggawa iku lan banyu, sawetara jinis ...

Cecina

Ing basa Spanyol, cecina minangka daging sing wis diasinake lan dikeringake nganggo udhara, srengenge utawa asap. Tembung kasebut asale saka basa Latin siccus, liwat basa Latin Vulgar * siccīna, "garing ". Tembung cecina uga digunakake kanggo nga ...

Strapatsada

Strapatsada minangka salah sawijining jinis olahan sing populer ing pirang-pirang wilayah ing Yunani, amarga ora ana bahan lan bahan murah. Iki asring disiapake "on the spot" lan disajikake kanggo nedha awan utawa cemilan ringan; nanging, iki uga ...

Huachinango a la Veracruzana

Huachinango la Veracruzana Veracruz-Style Red Snapper minangka sajian iwak klasik saka Veracruz, Meksiko. diarani sajian teken ing negara Veracruz. Gabungan bahan lan cara masak saka Spanyol lan Meksiko sadurunge kolonial. Panganggone zaitun lan ...

Genoise

Kue genoise minangka kuwe kang misuwur amarga tekstur elastis lan rada garing lan kadhang direndhem nganggo sirup utawa minuman keras lan asring disajikake karo frosting buttercream. Kue tiramisu sing populer bisa digawe karo ladyfingers utawa sh ...

Kulolo

Kulolo iku Hawaiian dessert digawe utamané karo baking utawa steamed grated Taro corms lan salah siji karo grated klapa daging utawa susu klapa. Dianggep minangka puding, kulolo duwe konsistensi sing padhet kaya fudge lan asring disajik dadi koth ...

Martini

Martini minangka koktail sing digawe nganggo gin lan vermouth, lan dihias nganggo zaitun utawa corak lemon. Sajrone pirang-pirang taun, martini dadi salah sawijining ombenan beralkohol campuran sing paling kawentar.

Michelada

Michelada minangka omben - omben sing digawe bir, jus jeruk, saos macem-macem, rempah-rempah, jus tomat, lan mrico. Dadi ing gelas adhem, uyah sing wis digawe adhem. Ana macem-macem variasi ombenan iki ing saindenging Meksiko. Ing Kutha Mexico, b ...

Tatws pum munud

Tatws Pum Munud minangka rebus tradisional Welsh, digawe karo daging asap, stok, kentang lan sayuran liyane. Minangka rebus, unik amarga kabeh bahan utama dipotong dadi irisan, supaya bisa digantung. Amarga iku, umume dimasak ing wajan gedhe, ing ...