ⓘ Free online encyclopedia. Did you know? page 88

Bánh pía

Bánh bía, kadhangkala dieja bánh pía, minangka salah sawijining jinis masakan Vietnam bánh. Mooncake gaya Suzhou diadaptasi saka masakan Teochew. Jeneng Vietnam asale saka tembung Teochew kanggo jajanan, "pia". Ing Saigon, jajanan diarani "bánh b ...

Roti beras

Roti beras minangka jinis roti sing digawe saka glepung beras tinimbang glepung gandum. Tanpa gluten, ora bakal nyebabake reaksi sing ala kanggo wong sing intoleransi gluten.Banh mi Vietnam tradisional digawe kanthi campuran gandum lan glepung be ...

Poutine

Poutine yaiku salah sawijining olahan jinis kentang goreng lan keju sing diiseni kuah coklat. Muncul ing Quebec ing pungkasan taun 1950-an ing wilayah Center-du-Québec, sanajan asal-usule durung mesthi lan ana sawetara pratelan saingan sing nemok ...

Suji ka halwa

Semolina, yen digawe manis, diarani sheera. Sawetara jinis panganan iki kasedhiya miturut jeneng liyane ing macem-macem wilayah India. Contone, ing Maharashtra, diarani sheera sing versi manis lan ing India Lor diarani sooji halwa utawa Mohan bho ...

Caper

Capparis spinosa, grumbul caper, uga diarani Flinders rose, minangka tanduran abadi sing metokake godhong bunder, daging lan putih gedhe nganti kembang putih jambon. Tanduran caper mbutuhake iklim semiarid utawa garing. Tanduran caper wis ngemban ...

Tembok

Tembok minangka struktur lan permukaan sing nemtokake area; nggawa momotan; nyedhiyakake keamanan, papan perlindungan, utawa kedap swara ; utawa, dekorasi. Ana macem-macem jinis tembok, kalebu: Tembok wates kalebu tembok privasi, tembok tandha wa ...

Susu mertéga koldskål

Buttermilk koldskål minangka omben utawa panganan cuci mulut adhem sing legi sing dipangan ing Denmark. Koldskål digawe nganggo buttermilk lan bahan-bahan liyane: endhog, gula, krim lan / utawa produk susu liyane, vanilla, lan kadang lemon. Pirin ...

Cranberry garing

Cranberry garing digawe dening sawetara cranberry seger sing dehidrasi, proses sing padha karo nggawe anggur dadi kismis. Dheweke populer ing campuran trek, salad, roti, karo sereal, utawa dipangan dhewe. Cranberry garing kadhangkala diarani Crai ...

Asal-usul Jebres, Surakarta

Jebres yaiku sawijining kecamatan kang manggon ana ing kutha Surakarta sisih wetan.1 Durung akeh sing mangerteni kena ngapa kecamatan iki dijenengake Jebres. Jeneng Jebres kajupuk saka jeneng sawijining pengusaha susu kang cukup kawentar ing wewe ...

Asuransi Jasaraharja Putera

Asuransi Jasaraharja Putera kang luwih kondhang kanthi jeneng JP Insurance ya iku sawijining Asuransi Umum kang diadegaké taun 1991, lan kantor pusate ing Jakarta. Perusahaan iki diduweni Jasa Raharja.

Piutang

Piutang Inggih punika tagihan kaliyan pihak sanès ingkang pelunasanipun badhé ditampi wonten wujud kas. Piutang saged digolongake dados Piutang Usaha lan Piutang sanès Usaha. Piutang usaha wonten amargi penjualan persediaan barang dagangan utawi ...

Roti tèh

Roti teh minangka roti ing Inggris, digawe nganggo woh garing lan tradisional diiris irisan lan disebar karo butter. Katon minangka kue tradisional banget lan roti teh kasedhiya ing kafe lan perusahaan liyane sing nyedhiyakake teh sore tradisiona ...

Trimegah Asset Management

Trimegah Asset Management ya iku salah sijiné Manajer Investasi kang diadegaké wiwit 2011, lan kantor pusate ing Jakarta. Perusahaan iki diduweni déning Trimegah Securities.

Selé bir

Sele bir, uga dikenal minangka jelly bir, yaiku senggol sing disiyapake karo bir minangka bahan utama. Iki bisa uga senggol sing legi utawa gurih, lan ana uga sing konsistensi sirup. Bisa digunakake kanggo glaze daging lan sayuran utawa kanggo bu ...

Roti panggang kaya

Roti panggang Kaya minangka barang sarapan tradisional Singapura lan Malaysia sing ditemokake para imigran Hainan. Panganan kasebut kalebu rong irisan roti panggang karo butter lan kaya, umume disajikake karo kopi lan endhog rebus lembut. Roti ba ...

Bulkie gulung

Gulung bulkie utawa bulkie minangka salah sawijining jinis olahan arupa roti gulung sandwich ing New England. Sandwiches digawe karo bulkie nggulung sing umum ing wilayah delicatessens, restoran, lan layanan pangan lembaga. Gulung bulkie luwih ge ...

Alambré

Alambre yaiku sajian Meksiko sing kawentar sing kalebu daging sapi panggang sing disajeni karo daging babi sing dirajang, mrica lonceng, bawang, keju, salsa lan, ing sawetara variasi, alpukat. Biasane disajeni nganggo tortilla jagung utawa glepun ...

Daging mangan awan

Daging nedha awan - uga dikenal minangka potongan adhem, daging nedha awan, daging masak, daging irisan, daging adhem, lan daging deli - yaiku daging sing wis dimasak utawa diobati sing diiris lan disedhiyakake adhem utawa panas. Biasane disajika ...

Sinabawang gulay

Sinabawang gulay, biasane ditegesi minangka sup sayur-sayuran Filipina, yaiku sup sayur-sayuran Filipina digawe karo sayuran godhong lan macem-macem sayuran ing duduh kaldu sing dibumbui karo stok panganan laut utawa patis.

Chakhchoukha

Chakhchoukha, chekhechoukha utawa chakhchoura minangka sajian olahan Aljazair, asring dipangan nalika pahargyan perayaan, utamane populer ing wilayah Aurès. Panganan kasebut kalebu potongan rougag dicampur karo marqa, godhog.

Æbleskiver

Æbleskiver minangka salah sawijiningjinis nyamikan Denmark sing bentuké bunder. Jeneng kasebut tegese artine irisan apel ing basa Denmark, sanajan apel ora biasane dadi bahan ing versi saiki. Kerak padha tekstur karo pancake Eropa, nanging kant ...

Petit papat

Petit papat minangka salah sawijining jinis olahan arupa permen cilik utawa panganan pembuka gurih. Jeneng Prancis, petit papat, tegesipun "open cilik".

Jack gorèng

Jack Fry minangka panganan tradisional ing masakan Belizean. Iki minangka potongan adonan goreng sing digoreng kanggo sarapan, lan bisa dibentuk bunder utawa segitiga.

Endhog panggang

Endhog dipanggang uga dikenal minangka endhog panggang, yaiku salah sawijining jinis olahan endhog sing wis dipanggang ing sajian ngisor rata; jeneng kasebut asale saka jinis sajian sing umume dipanggang. Endhog shirred dianggep minangka sajian s ...

Crumpet

A crumpet Iku cilik griddle cake digawe saka susu kenthel legi ditambah banyu utawa susu, glepung lan ragi, dipangan ing Inggris, ing Republik Irlandia, lan Australia. Crumpet sacara regional diarani pikelet, jeneng uga ditrapake kanggo roti lapi ...

Asal-usul Panggung, Kutha Surakarta

Asal-usul Panggung, Kutha Surakarta yaiku sejarah dumadine jeneng Panggung. Panggung sawijining jeneng prapatan dalan lan kampung kang manggon ana ing kutha Surakarta. Jaman semana, prapatan dalan panggung isih sepi lan durung akeh wewangunan kay ...

Vichyssoise

Vichyssoise punika salah sawijining olahan sup digawe saka nggodhok lan pureed bawang, bawang, kentang, krim, lan Simpenan pitik. Biasane digawe adhem nanging bisa dipangan panas.

Prosciutto

Prosciutto minangka ham Italia sing wis garing sing biasane diiris tipis lan disajikake ora dimasak; gaya iki diarani prosciutto crudo ing basa Italia lan dibedakake karo ham masak, prosciutto cotto. Sawetara wilayah duwe variasi prosciutto, masi ...

Sèl roti

Sel roti yaiku sawijining olahan roti beras buatan tradisional sing digawe saka cincin wiwit saka Nepal sing rasane legi. Umume disiapake sajrone Dashain lan Tihar, festival Hindu sing akeh dirayakake ing Nepal lan Sikkim lan wilayah Darjeeling i ...

Paciencia

Paciencia, uga dikenal minangka galyetas meringue Filipina utawa galletas paciencia, yaiku salah sawijining olahan cookie Filipina sing digawe nganggo endhog, glepung, lan calamansi. Biasane bentuke hemisferis. Jeneng kasebut tegese "sabar" ing b ...

Jumble

Jumbles minangka salah sawijining jinis olahan arupa cookie butter sederhana sing digawe nganggo resep dhasar, tepung, gula, endhog, lan mentega. Dheweke bisa dirasakake nganggo vanilla, anise, utawa wiji caraway sing digunakake kanggo bumbu, uta ...

Touton

Touton / ˈ t aʊ t ə n / nuduhaké sajian tradisional kawentar saka Newfoundland lan Labrador, paling racaké panginten kang minangka pancake kaya roti gorèng umum digawé karo ngewangun wujud. Pasugatan kasebut nduwé dhaptar dawa saka jeneng wilayah ...

Hallongrotta

Hallongrotta minangka salah sawijining olahan jajanan Swedia sing umum. Jeneng iki tegese "guwa raspberry" ing basa Swedia. Ing Amerika Serikat, dheweke dikenal minangka cookie jempol jempol. Cookie sing padha didol ing Australia dikenal kanthi t ...

Ana Tete

Ana Tete yaiku salah sawijining basa dhaerah Sulawesi Tengah kang duweni teges dayang-dayang. Jeneng iki uga dienggo kanggo nyebut para penari ing adicara ngobati uwong lara utawa nguculaké nazar. Para Ana tete duwéni fungsi kanggo mageri para ba ...

Paddu

Kuzhi paniyaram utawa Paddu / GuLiyappa / Yeriyappa / Gundponglu utawa Gunta Ponganalu utawa Tulu: "appadadde" minangka sawijining panganan India sing digawe adonan kukus nganggo cetakan. Adonan digawe saka lentil ireng lan pari lan komposisine ...

Soparnik

Soparnik minangka pie biasane gurih kanthi isi chard Swiss. Jeneng liya yaiku soparnjak, zeljanik utawa uljenjak. Iki minangka jinis paling misuwur ing wilayah Dalmatian ing Poljica, ing antarane Split lan Omiš. Musim asli kanggo sajian yaiku wek ...

Kèju Swis

Keju Swiss yaiku macem-macem jinis keju sing padha karo keju Emmental, keju kuning, medium-hard sing asale saka wilayah sekitar Emmental, Swiss. Sawetara jinis keju Swiss duwe tampilan sing khas, amarga blok utawa puteran keju dibanjiri bolongan ...

Near Threatened

Near Threatened yaiku status kanggo spesies sing wis digolongake dening International Union for Conservation of Nature sing bisa uga dianggep kaancam bakal punah ing mangsa ngarep, sanajan saiki ora layak kanggo status sing kaancam.

Booza

Booza minangka salah sawijining olahan tradisional panganan cuci mulut susu beku Wétan Tengah sing digawe nganggo mastic lan sahlab, menehi tekstur lentur lan kenyal sing beda - kaya dondurma.

Ès krim tèh ijo

Green tea ice cream matcha ice yaiku Japanese ice cream rasa tèh ijo. Iki minangka rasa kang kawentar sing digawe saka tèh ijo. Werna panganan iki ijo lan disajekake adhem.

Endhog foo young

Ing masakan Cina Tionghoa, dikenal minangka fu yung hai, kadang dieja pu yung hai. Omelet minangka salah sawijining jinis olahan biasane digawe saka campuran sayuran kaya ta wortel, taugeh, lan kubis, dicampur karo daging kaya ta daging kepiting, ...

Miyagegashi

LlMiyagegashi, uga Miyagekashi, nuduhake salah sawijining jinis olahan kang manis kanthi tujuan adol minangka souvenir. Kaya umume souvenir Jepang, miyagegashi sing khas yaiku spesialisasi daerah lan ora bisa dituku ing sanjabane wilayah geografi ...

Chamoy

Chamoy minangka maneka warna saos gurih lan bumbu ing masakan Meksiko sing digawe saka woh asinan. Chamoy bisa uga kalebu saka cairan nganti konsistensi tempel, lan umume rasane asinan, legi, asem, lan dibumboni karo aren.

Runeberg torte

Runeberg torte minangka salah sawijining olahan Finlandia sing roso almond lan arrack utawa rum lan bobote udakara 100 gram. Biasane senggol raspberry dikepung karo cincin es ing ndhuwur.

Kuwé nanas

Kue nanas minangka salah sawijining olahan jajanan tradisional Taiwan sing legi sing isine mentega, glepung, endhog, gula, lan selai nanas utawa irisan.

Khao mu daeng

Khao mu daeng iku salah sawijining olahan Thai sajian, varian lokal char Siew karo beras masakan Cina.

Sop mélon

Sup melon minangka salah sawijining olahan jinis sup sing disiapake karo melon minangka bahan utama. Melon kayata melon pahit, cantaloupe, melon crenshaw, honeydew lan melon musim salju bisa uga digunakake, liya-liyane. Sawetara sup melon disiapa ...