ⓘ Iwak kalkun. Daging kalkun ya iku daging saka kalkun, unggas sing umume diopeni ing Eropa lan Amerika Serikat. Kewan iki nduweni peran akeh kanggo ngembangake k ..

                                     

ⓘ Iwak kalkun

Daging kalkun ya iku daging saka kalkun, unggas sing umume diopeni ing Eropa lan Amerika Serikat. Kewan iki nduweni peran akeh kanggo ngembangake komunitas budaya ing kana. Daging kalkun biasane disuguhake nalika Perayaan Thanksgiving lan Natal.

Sadurunge abad kaping-20, daging babi rusuk minangka panganan paling umum sing dikonsumsi nalika preinan ing Amerika Lor. Ing wektu iku kalkun durung digunakaké ing peternakan unggas nanging isih tetep ana ing alam bébas supaya bisa diburu. Thanksgiving dirayakake ing njaba mangsa mbélèh babi, mula kalkun digunakake minangka pengganti daging babi. Tradhisi kanggo nggunakake daging kalkun ing pesta nyebar ing antarane populasi ing Inggris ing abad kaping 17, nalika para pekerja mangan daging banyak panggang.

Umume endhog kalkun ora adol amarga wong butuh daginge, kajaba kalkun ora tumpuk endhog kaya pitik, bèbèk lan puyuh. Dadi rega endhog kalkun bisa ngluwihi rega endhog pitik.