ⓘ Jus, ombénan. Jus minangka ombenan sing digawe saka ekstraksi utawa cairan alami sing ana ing woh-wohan lan sayuran. Iki uga bisa ngrujuk marang cairan sing dib ..

                                     

ⓘ Jus (ombénan)

Jus minangka ombenan sing digawe saka ekstraksi utawa cairan alami sing ana ing woh-wohan lan sayuran. Iki uga bisa ngrujuk marang cairan sing dibumbui karo konsentrat utawa sumber panganan biologis liyane, kaya ta daging utawa panganan laut, kaya ta jus kerang. Jus biasane dikonsumsi minangka omben - omben utawa digunakake minangka bahan utawa rasa kanggo panganan utawa omben-omben liyane, kaya ta kanggo jus. Jus Wiwit minangka pilihan minuman populer sawise pangembangan metode pasteurisasi supaya bisa dijaga tanpa nggunakake fermentasi. Konsumen jus buah paling gedhe yaiku Selandia Baru lan Kolombia. Konsumsi jus buah rata-rata mundhak karo tingkat penghasilan negara.