ⓘ Times New Roman minangka sawijining jinis huruf serif. Huruf iki digagasdening koran Inggris The Times ing taun 1931 lan dikandung dening Stanley Morison, penas ..

                                     

ⓘ Times New Roman

Times New Roman minangka sawijining jinis huruf serif. Huruf iki digagasdening koran Inggris The Times ing taun 1931 lan dikandung dening Stanley Morison, penasihat seni kanggo cabang saka perusahaan peralatan cetak Inggris Monotype, kanthi kolaborasi karo Victor Lardent, seniman surat ing departemen pariwara The Times. Iki wis dadi salah sawijining jinis sing paling populer ing kabeh wektu lan wis diinstal ing komputer desktop.

Ditakoni menehi saran babagan desain ulang, Morison nyaranake supaya The Times ngganti jinis teks saka pasuryan abad kaping 19 dadi desain sing kuat lan kuat, bali menyang tradhisi cetak wiwit abad kaping wolulas lan sadurunge. Iki cocog karo gaya umum ing pencetakan rasa ing jaman kasebut. Morison ngusulake typeface Monotype sing luwih tuwa sing jenenge Plantin minangka dhasar desain, lan Times New Roman biasane cocog karo dimensi Plantin. Pangowahan utamane yaiku kontras antarane stroke kanggo nambah gambar sing luwih renyah. Desain anyar kasebut debut ing The Times tanggal 3 Oktober 1932. Sawise setaun, desain kasebut dirilis kanggo didol komersial. Ing jeneng Times New Roman, Roman minangka referensi gaya biasa utawa roman kadhangkala uga diarani Antiqua, pérangan pisanan kulawarga Times New Roman sing dirancang. Jinis Romawi duwe cetakan ing cetakan Italia ing pungkasan abad kaping 15 lan wiwitan abad kaping 16, nanging desain Times New Roman ora ana gandhengane karo Roma utawa Roma.

Times tetep nginep ing Times New Roman sajrone 40 taun, nanging teknik produksi anyar lan pangowahan format saka broadsheet dadi tabloid ing taun 2004 nyebabake bisa ngowahi typeface kaping lima wiwit taun 1972 nganti 2007. Nanging, kabeh font sing anyar kalebu varian sing asli Jenis huruf Romawi anyar.