ⓘ Turkish delight. Bungahaken Turki utawa lokum iku salah siji suku confections adhedhasar gel saka pati lan gula. Varietas premium umume kalebu tanggal sing dici ..

                                     

ⓘ Turkish delight

Bungahaken Turki utawa lokum iku salah siji suku confections adhedhasar gel saka pati lan gula. Varietas premium umume kalebu tanggal sing dicincang, pistachios, kemiri utawa kenari sing kaiket karo gel; varietas tradisional asring dirasakake nganggo kembang ros, mastic, jeruk Bergamot, utawa jeruk nipis. Gula asring dikemas lan dipangan ing kubus cilik sing dibuwang nganggo gula es, kopra, utawa krim bubuk tartar kanggo nyegah nemplek. Roso umum liyane kalebu kayu manis lan mint. Ing proses produksi, sabun bisa digunakake minangka aditif emulsif. Asal gula kasebut ora dingerteni kanthi tepat, nanging permen kasebut dikenal wis diproduksi ing Turki wiwit pungkasan abad kaping 18.