ⓘ Basa Hoysan, yaiku kalêbu carabasaning basa Yüt. Carabasa iki gagayut karo carabasa Kwangtung kanthi padhamangrêten kang sithik. Basa Hoysan kocap ing laladan k ..

                                     

ⓘ Basa Hoysan

Basa Hoysan, yaiku kalêbu carabasaning basa Yüt. Carabasa iki gagayut karo carabasa Kwangtung kanthi padhamangrêten kang sithik. Basa Hoysan kocap ing laladan kidul Propinsi Kwangtung ing Cina, utamane. ing konthi kutha kang kadunungan ana kulon Pearl River Delta. Ing pungkasan abad kaping 19 M lan wiwitan abd kaping 20 M, akeh wêtunara saka Cina ing Amerikah wiwit saka laladan Siyi kang kadunungan akeh pamocap carabasa iki. Saengga, carabasa Hoysan dumadi gêdhe bawane ing pacinan-pacinan Kanadhah lan Amerikah. Carabasa iki biyene saemper basa panyawiji kanggo para wong Cina ing Amerikah.