ⓘ Szaloncukor minangka jinis Olahan manis sing tradhisional digandhengake karo Natal ing Hongaria, Rumania lan Slowakia. Iki minangka Hungarikum khas. Biasane dig ..

                                     

ⓘ Szaloncukor

Szaloncukor minangka jinis Olahan manis sing tradhisional digandhengake karo Natal ing Hongaria, Rumania lan Slowakia. Iki minangka Hungarikum khas. Biasane digawe saka fondant, ditutupi coklat lan dibungkus foil warna mengkilap, banjur digantung ing wit Natal minangka dekorasi.

Versi paling awal panganan cuci mulut fondant iki muncul sajrone abad kaping 14 ing Prancis lan diarani fondantcukor. Resep kasebut diowahi sajrone sejarah manisan Eropa. Koki jajanan Prancis Pierre-Andre Manion ing abad kaping 17 ngenalake resep fondantcukor ing Jerman.