ⓘ Olahan Kanton. Masakan Kanton utawa Yue minangka masakan provinsi Guangdong ing Tiongkok, utamane ibukota provinsi, Guangzhou lan wilayah sekitar ing Delta Sung ..

                                     

ⓘ Olahan Kanton

Masakan Kanton utawa Yue minangka masakan provinsi Guangdong ing Tiongkok, utamane ibukota provinsi, Guangzhou lan wilayah sekitar ing Delta Sungai Mutiara, kalebu Hong Kong lan Macau. Kanthi tegas, masakan Kanton minangka masakan Guangzhou utawa pamicara Kanton, nanging asring kalebu gaya masak kanggo kabeh penutur basa Cina Yue ing Guangdong. Kosok baline, masakan Teochew lan masakan Hakka ing Guangdong dianggep gaya dhewe. Kaya dene masakan Guangxi ing tangga teparo, sanajan Guangxi sisih wetan dianggep Kanton budaya amarga anane pengaruh etnis Zhuang ing wilayah liya. Masakan Kanton minangka salah sawijining Wolu Tradhisi Kuliner masakan Cina. Kautaman ing sanjabane Tiongkok amarga akeh wong neneko Kanton. Koki sing dilatih ing masakan Kanton digoleki ing saindenging Tiongkok. Nganti pungkasan abad kaping 20, umume restoran Tionghoa ing Kulon nyuguhake masakan Kanton.

Ana sawetara sajian goreng sing jero ing masakan Kanton, sing asring ditemokake minangka panganan ing dalan. Dheweke wis akeh didokumentasikan ing cathetan kolonial Hong Kong ing abad kaping 19 lan 20. Sawetara padha sinonim karo sarapan lan nedha awan Kanton, sanajan iki uga kalebu bagean saka masakan liyane.

Nasi pot cilik 煲仔饭;煲仔飯; yaiku piring sing dimasak lan disajikake ing pot sing rata beda karo wok sing bunder. Biasane iki saucepan utawa braising pan ndeleng pot lempung masak. Piring kasebut dimasak kanthi nutupi lan dikukus, nggawe sega lan bahan-bahan kasebut dadi panas banget lan empuk. Biasane bahan kasebut dilapisi ing ndhuwur beras kanthi campuran utawa ora ana campuran. Akeh kombinasi standar sing ana.