ⓘ Alé alus. Ale entheng kalebu jinis ale, kanthi langit-langit sing umume malty. Kincir entheng modern biasane wernane peteng kanthi alkohol kanthi volume 3% ngan ..

                                     

ⓘ Alé alus

Ale entheng kalebu jinis ale, kanthi langit-langit sing umume malty. Kincir entheng modern biasane wernane peteng kanthi alkohol kanthi volume 3% nganti 3.6%, sanajan ana conto sing luwih entheng uga conto sing luwih kuwat tekan 6% abv lan luwih dhuwur. Asale saka Inggris ing abad kaping 17 utawa sadurunge, lan asale tegese ale enom, beda karo ale sing wis bosen utawa tuwa. Saiki luwih asring ditafsirake kaya sing entheng.

Umume entheng umume padha, nanging warnane pucet, kayata Harveys Brewery Knots Mei. Ana sawetara tumpang tindih ing antarane gaya paling ringkih saka pahit lan entheng, kanthi istilah AK digunakake kanggo nyebut kalorone. Sebutan bir kayata "pait" utawa "entheng" cenderung ganti nganggo mode. Conto sing apik yaiku AKM McMullen, sing ditandhani maneh nalika taun-taun kepungkur minangka entheng. AK jeneng bir sing umum banget ing abad kaping 19 asring diarani "bir pahit ringan", sing artine "entheng" dadi "unaged".