ⓘ Saos koktail. Sauce Cocktail kuwi salah siji jinis utawa kadhemen suhu kamar sauces asring dadi bagéan saka sajian diarani minangka cocktail laut utawa minangka ..

                                     

ⓘ Saos koktail

Sauce Cocktail kuwi salah siji jinis utawa kadhemen suhu kamar sauces asring dadi bagéan saka sajian diarani minangka cocktail laut utawa minangka bumbu karo liyane Seafoods. Saus, lan sajian sing diarani, asring dikreditake kanggo koki selebriti Inggris Fanny Cradock, nanging koktail panganan laut sadurunge resep taun 1967 nganti pirang-pirang taun.

Koktail panganan segara diwiwiti ing abad kaping 19 ing Amerika Serikat, biasane digawe karo kerang utawa urang. Seafood kanthi saus adhem, bumbu kadhemen minangka bagean saka repertoar kuliner abad kaping-20. Nalika saus koktail paling digandhengake karo koktail udang, bisa uga disedhiyakake karo kerang.