ⓘ Bebrayan - Bebrayan, Bèlgi, Dhalang, Polen, Républik Céko, Kutha Banjarbaru, II Babad, Michael Jackson, Golongan ètnik, Wédangan ..

Bebrayan

Bebrayan utawa masarakat iku golongan wong kang mangun sistém semu katutup, ing ngendi sabagéan gedhé interaksi ya iku antarané individu-individu kang ana ing golongan mau. Luwih abstraké, siji bebrayan iku jaringan gegandhéngan-gegandhéngan antar entitas-entitas. Masarakat iku komunitas kang interdhépèndhen. Lumrahé, istilah bebrayan minangka ngacu saklompok wong kang urip bebarengan ing siji komunitas kang temata. Miturut Syaikh Taqyuddin An-Nabhani, saklompok manungsa bisa ditelakaké minangka siji bebrayan yèn duwé pamikiran, pangrasa, sarta sistém/angger-angger kang padha. Kanthi pepad ...

Bèlgi

Bèlgi iku nagara ing jagad Éropah. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 10 yuta. Kutha krajané iku Brusel. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo Walanda, ing sisih wétan karo Jerman lan ing sisih kidul karo Perancis lan Luksemburg. Déné ing sisih kulon Bèlgi wewatesan karo Segara Lor, ing sebrangé Britania Raya.

Dhalang

Dhalang ing donya pawayangan iku wong kang gadhah kaprigelan mainaké wayang utawa kang pinter ndalang. Mbiyèn, kaprigelan iki diwarisaké turun-tumurun. Dhalang duwé fungsi dadi sutradara, panyerat lakon, narator, juru main karakter, panyusun iringan, pesinden, panata panggung, penari lan liyané dadi duwé kemampuan akèh kanggo mimpin pagelaran. Ana uga istilah dhalang jemblung kang ora nganggo perangkat wayang kanggo sarana carita ing nganggo tuturan kaya ta nuturaké dongèng.

Polen

Républik Polen utawa Républik Polandia iku nagara republik ing Éropa Wétan kang bebatesan karo Jerman ing sisih kulon, Cékia lan Slowak ing sisih kidul, Ruslan lan Litowen ing sisih wétan uga Belarus sarta Ukraina ing sisih kidul-wétan.

Républik Céko

Républik Céko utawa ditepungi mawa jeneng cekaké Céko iku nagara ing bawana Éropah kang kadhapur sawisé bubar nagara Cekoslowakia. Nagara iki wewatesan karo Jerman ing sisih kulon lan lor, karo Polen ing sisih lor, karo Slowakia ing sisih kidul-wétan lan karo Austria ing sisih kidul. Ing nagara iki dumunung Sudetenland, kang biyèn dipanggoni déning bebrayan Jerman, nanging sawisé Perang Donya II, sapérangan didéportasi sanajan isih akèh wong Ceko kang nganggo jeneng Jerman. Wektu iku watara 3.5 yuta jiwa bangsa Jerman diusir. Ing tanah Sudeten akèh ditemoni indhustri, mligi indhustri keraj ...

Kutha Banjarbaru

Kutha Banjarbaru iku kutha ing provinsi Kalimantan Kidul, Indonésia. Kutha Banjarbaru minangka sawijining kutha sing anyar ing wewengkon Provinsi Kalimantan Kidul, madeg ing tanggal 20 April 1999 miturut Undhang-Undhang Nomer 9 Taun 1999. Kutha Banjarbaru duwé jembar wewengkon 371.30 km² sing kapérang dadi 5 kacamatan lan 12 kalurahan. Kutha Banjarbaru dumunung ing koordinat 03°27 nganti 03°29 LS lan 114°45 nganti 114°45 BT. Posisi géografis Kutha Banjarbaru saka Kutha Banjarmasin yaiku 35 km ing arah 296°30 sisih kidul-wétan Kutha Banjarmasin, déné posisi saka kutha Martapura, Kabupatèn B ...

                                     

II Babad

Kitab II Babad iki péranganing kitab Prajanjian Lawas utawa Tanakh. Kitab iki terusané I Babad. Kitab iki wiwitané nyritaaké pangadheg pamarèntahé sang Ratu Suleman nganti sédané. Sawisé nyritaaké kandha pangamuké bebrayan ing tlatah lor sing kabawah Yerobeam nglawan Raja Rehabeam, kitab iki mung nyritaaké sajarahé Yudea, yaiku karaton kidul, nganti dibedhahé Yerusalem ing taun 586 SM.

                                     

Michael Jackson

Michael Joe Jackson yai ku sawijining penyanyi pop légendaris saka Amérikah Sarékat. Dhèwèké nduwé peparab "Raja Musik Pop". Salah siji albumé ya iku Thriller ya iku album musik sing suksès dhéwé sadonya. Michael Jackson iku penyanyi kulit ireng kapisan sing duwé penggemar saka kabèh bebrayan, ya wong putih, ya wong ireng.

                                     

Golongan ètnik

Golongan ètnik utawa ing basa sadina-dina dipigunakaké tembung wong, iku golongan manungsa sing kaiket déning kasadaran lan idhèntitas awujud "nyawijining kabudayan", déné kasadaran lan idhèntitas mau kerep dikuwataké anané basa.

                                     

Wédangan

Wédangan iku sawijining pakulinan kang disenengi déning sapa baé, saka bocah cilik nganti wong tuwa. Ana ing kutha Sala, Yogja lan sakiwa tengené wis wajar sing diarani hik utawa ana ing Yogja diarani angkringan. Lumrahé sing dianggo wédangan ya iku, tèh, jaé, kacang ijo, kencur, kopi utawa campuran saka sakabèhé iku. Lumrahé dikancani karo nyamikan bangsa gorèngan, sega kucing, tahu témpé lan liya liyané.